Nvidia’nın güncel ekran kartı serisi olan RTX 40, piyasaya çıktığından beri kendinden söz ettiriyor.  RTX 4070 ve üstü  pek de başarılı olamayan şirket, RTX 4050 ve RTX 4060 modelleriyle hem masaüstü hem mobil alanında güzel satış rakamları yakaladı. Şimdi ise merakla beklenen RTX 40 SUPER modellerinin çıkış tarihi hakkında bir iddia ortaya atıldı. 

Nvidia Geforce RTX 40 SUPER serisi çıkış tarihi duyuruldu

Peki RTX 40 SUPER serisi ne zaman çıkacak?

CES 2024, koronavirüs pandemisinden daha önceki performansı ile aynı olmayabilir. Fakat hala şirketlerin ürün lansmanlarında bu etkinlikten yararlanması için yeterince etkili. Bunlardan biri de Nvidia ve çoğu kişi GeForce RTX 40 SUPER isimli GPU serisinin CES 2024’te piyasaya sürülmesini bekliyor. Fakat yeni söylentiler, ürünün daha erken piyasaya sürülebileceğini gösteriyor.

X’te 14 Aralık’ta GeForce RTX 4070 Super’in resmi lansman tarihini ortaya çıkaran bir ekran görüntüsü sızdırıldı. İşaret ettiği tarih ise 8 Ocak. Bu CES 2024’ün başlangıcından bir gün öncesini gösteriyor.

Ortaya çıkan diğer söylentiler, GeForce RTX 4070 Ti Super ve GeForce RTX 4080 Super’in aynı anda piyasaya sürüleceğini söylüyor. Serinin diğer ürünleri ise Ocak ortası veya Ocak sonu gibi yakın bir zamanda raflarda yerini alabilir. Teknik özellikler ve fiyat noktaları Nvidia tarafından onaylanmadı fakat bu ayrıntılar ile ilgili de söylentiler var.

GeForce RTX 4060 Ti’nin fiyatı 399 dolara çıkabilir. Daha fazla CUDA çekirdeğine sahip olması düşünülen fiyat kademesinin üst sınırı yüzlerce dolar fazla olabilirken GeForce RTX 4090’ın 1.599 dolara yakın olması bekleniyor.

Nvidia’nın Kasım 2023’ten beri lansman platformu olarak CES 2024’ü kullanacağı düşünülüyordu. O zamanki sızıntılara göre Ocak ayına kadar şirketten en az iki yeni ekran kartının gelebileceği yönündeydi. Ayrıca GeForce RTX 40 SUPER serisi GPU’larda kullanıldığı varsayılan marka renkleri ve harflere ilişkin görseller de sızmaya başladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir