Ünlü grafik kartı üreticisi NVIDIA, Facebook’un ana şirketi Meta’yı geçerek Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli yedinci şirket oldu.

Bu hafta, çoğu şirket 2021 dördüncü çeyrek kazanç raporlarını yayınladı. Bu mali tabloların ardından şirketler arası bilanço değişti ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli 10 şirketin sıralaması değişti. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak, bazı büyük şirketler sıralamadaki konumlarını kaybederken, bazıları yükseldi.

Dünyanın en büyük grafik kartı üreticilerinden biri olan NVIDIA, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 10 şirket listesinde yer almak için Facebook’un ana şirketi Meta’yı geride bıraktı.
NVIDIA, Meta’yı geçerek Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli yedinci şirket oldu.

NVIDIA, 2021’in dördüncü çeyreği için rekor gelir açıkladı

Şirket, bu Pazartesi günü yaptığı açıklamada piyasa değerinin 618,2 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu değer NVIDIA’yı Meta gibi birçok teknoloji şirketini geride bırakarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli yedinci şirket haline getirdi.

NVIDIA RTX 3080 12GB resmen tanıtıldı! İşte özellikler

Facebook’un ana şirketi Meta, kâr açıklamasıyla tarihinde ilk kez platformunun kullanıcı sayısının düştüğünü duyurdu. Bu duyurunun ardından şirketin hissesi sert bir düşüş yaşarken, piyasa değeri 612,2 milyar dolara düştü. Bu sayede NVIDIA 7. sıradaki Meta’yı geride bıraktı. Sıradaydı.
Dow Jones Market verilerine göre NVIDIA, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli 15. şirket olarak yer aldı. İki yıl önce şirket 50. sıradaydı.

Bu, şirket için dikkate değer bir büyüme olarak görülüyor. Özellikle pandeminin yaygınlaşmasıyla birlikte grafik kartlarına olan talep arttı ve şirketin karı yıllık bazda %40-50 arttı. metadan bu düşüşe en büyük katkıyı yapan muhtemelen TikTok.

Özellikle Çinli sosyal medya devleri, piyasaya çıktıklarından beri çok sayıda kullanıcıyı kendine çekmeyi başardı. Ayrıca Metaverse projesini çevreleyen belirsizlikler ve kullanıcı bilgilerinin korunması, şirketinin değerini bir günde 232 milyar dolar azalttı.

Tanınmış bir grafik kartı ve işlemci üreticisi olan AMD’nin 148 milyar dolarlık piyasa değeri göz önüne alındığında, bu düşüş çok büyük görünüyor.

Peki düşünceleriniz neler? NVIDIA’nın bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlardan bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir