Nvidia, GPU’larının üretimini hızlandırmak için yapay zekayı kullanmaya başlayacak. Büyük talep alan şirket, üretimdeki üretim süresini kısaltmak adına yapay zekayı daha fazla devreye alacak.

Nvidia, çip üretimi için özel olarak geliştirdiği yapay zeka modeli ChipNeMo’yu daha etkin kullanmaya başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan tanıtımları ile ilk kez tanıtılan ChipNeMo, bugüne kadar şirket tarafından etkili bir şekilde kullanıldı. Çip tasarım ve üretim sürecini hızlandırabilmek adına yapılan bu hamle, şirketin bundan sonraki üretimlerinde daha etkin olacak.

Nvidia Piyasada Boşluk Yaratmak İstemiyor

Son dönemlerde çip sektöründe yaşanan sıkıntılar piyasada yeni oyuncuların olabileceğini ortaya çıkarmıştı. Nvidia ise bu tip bir oluşma yer vermek istemiyor. GPU tedariki için talepleri karşılamak adına Nvidia kendi yapay zekasını kullanacak. Çip üretimi ve geliştirilmesi çoğu kişi için basit gelebilir. Ancak Nvidia’nın uygulamalı derin öğrenme araştırmalarından sorumlu başkan yardımcısı Bryan Catanzaro tarafından yapılan açıklamalar durumun ne kadar ciddi ve yoğun bir emek istediğini gösteriyor. Catanzaro yapılan açıklamada bir çipin inşası için genellikle 1000’e yakın kişinin çalıştığı belirtildi. Üstelik çalışmada yer alan her kişinin tasarım sürecinin farklı bölümlerinin birlikte nasıl çalıştığını anlaması da gerektiğinden dolayı yoğun bir süreç geçiriliyor.

Nvidia Çip Tasarımlarını ChipNeMo ile Hızlandıracak
Nvidia Çip Tasarımlarını ChipNeMo ile Hızlandıracak

ChipNeMo ise tam bu arada devreye giriyor. Yapay zeka sistemi sayesinde GPU mimarisi, çip tasarım kodunun oluşturulması gibi pek çok konuda yardım alınabiliyor. Ayrıca bu sistem çalışan ekiplerin yönetilmesi ve iş paylaşımı gibi alanlarda da etkili sonuçlar verebiliyor.

Şu Ana Kadar Sınıfı Geçti

Nvidia tarafından yapay zeka üzerinde yapılan çalışmalar beklentileri karşılayacak sonuçlar verdi. Üstelik Nvidia yapay zekadan tek bir konu üzerinde destek almıyor. Ekip, 100 farklı ekipte çip tasarlama ve notları özetleme konusunda genç mühendislerin eğitilmesinde da fayda elde edebiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir