Yarı iletken devi NVIDIA şirketi, dünyanın en değerli şirketleri listesinde iki sıra birden atlayarak rakiplerini solladı. İşte NVIDIA piyasa değerini sizler için bulduk…

Ekran kartı pazarında lider olarak görülen NVIDIA, son yıllarda yapay zeka alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Bu yaptığı atılımlar sayesinde piyasa değerini giderek artırıyor. Yarı iletken bir yana otomotiv ve sağlık da dahil olmak üzere birçok sektörde yapay zeka çalışmaları yürütüğünü gözlemliyoruz.

NVIDIA‘nın ise gerçekleştirdiği yatırımlarının meyvesini almaya başladığı görülüyor. Öyle ki şirketin piyasa değeri; son birkaç haftadır hızlı bir yükseliş gösteriyor. 13 Şubat tarihinde Amazon‘u geride bırakan NVIDIA, kısa süre önce Google‘ı da geçmeyi başardı.

NVIDIA, Bir Rakibini Daha Geride Bırakmayı Başardı!

NVIDIA, Google’ı da Geride Bıraktı

NVIDIA, bulunduğumuz hafta içerisinde dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında hem Amazon hem de Google‘ı geride bırakarak dördüncü sıraya yükselmeyi başardı. İki sıra birden atlayan şirketin güncel piyasa değeri 1.825 trilyon dolara ulaştı. Geçtiğimiz saatlerde ise önüne geçtiği Google‘ın piyasa değeri ise 1.820 trilyon dolar olduğunu gördük.

NVIDIA, geçtiğimiz ayı bir hayli yoğun geçirdiğini deneyimledik. Şirket, yeni masaüstü GPU (Grafik İşlem Birimi) modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Şirkette yapay zeka ve yazılım ile ilgili önemli gelişmeler de yaşandığı aşikar görünüyor. Bu yaşanan olaylar firmanın piyasa değerini bir hayli etkileyerek okun dikey yönde hareket etmesini sağladı. İlerleyen günlerde Google’dan bir atılım gelip gelmeyeceği merak konusu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir