Nubia’nın yeni modeli olan Z60 Ultra’da, cihazın pil performansını olumlu etkileyecek gelişmeler arasında 80W hızlı şarj desteğini görüyoruz.

Çin pazarında merakla beklenen ZTE firmasının Nubia markalı Z60 Ultra modeli, yeni bir amiral gemisi telefonudur. Telefonun tasarımıyla ile ilgili sızıntılar gündeme düştü. Lansmanından bir süre önce yeni modelin 3C sertifikasyonu web sitesinde yer aldı. 

Nubia Z60 Ultra ile hızlı şarj artık mümkün

3C sertifikasyonunda, Z60 Ultra’nın 80W hızlı şarj desteğine sahip olduğu görülüyor. Telefonun şarj cihazı, NX721J model numarasıyla, 18W, 45W, 60W ve 80W güç çıkışları ile piyasaya sunulabilecek kapasiteye sahip. Daha dikkat çeken bir detay ise Z60 Ultra için bir GaN şarj cihazı seçeneğide yer alıyor. GaN şarj cihazı nedir? Galyum nitrür yarı iletken elemanları kullanan bir şarj cihazı türü olarak son zamanlarda oldukça kullanılan bir malzeme türüdür. 

Şarj adaptörü, 65W destekli  iki USB-C portuna ve 30W güç sağlayabilecek tek bir USB-A portuna sahip.Ek olarak, farklı port kombinasyonlarıyla kullanılabilecek olan farklı güç çıkışları da listelenmiş. 

Örnek olarak: İki USB-C portunu birlikte kullanmak 63W güç (45W + 18W) sağlarken bir USB-C portu ve USB-A portunu birlikte kullanmak da 63W (45W + 18W) güç veriyor. USB-C portu ve diğer iki USB portunu birlikte kullanmak ise 60W (45W + 15W) güç sağlıyor.

Z60 Ultra’nın teknik özellikleri arasında, 1.5K çözünürlüğe sahip ve 120Hz yenileme hızında 6.8 inçlik bir OLED panel bulunurken, cihazın 16GB’a kadar LPDDR5X RAM ile 1TB’a kadar UFS 4.0 depolama seçenekleri ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Nubia Z60 Ultra’nın Kamera Özellikleri

Nubia Z60 Ultra ve Özellikleri
Nubia Z60 Ultra ve Kamera Özellikleri

ZTE’nin açıklamış olduğu cihazın kamera kurulumuna dair bilgilerinde 50 megapiksellik kameranın yanında yine 50 megapiksellik ultra geniş açılı lens ve 3x optik zoom özellikli 64 megapiksellik periskop telefoto kamera bulunduruyor. Bütün bu kameraların optik görüntüleme desteğiyle beraber geleceği doğrulandı. Ayrıca cihaz Android 14 tabanlı MyOS  yüklenmiş olarak kullanıcılarla buluşucak.

ZTE Nerenin Markasıdır?

ZTE merkezi Çin’de bulunan bir elektronik üretim firmasıdır. Çin’de cep telefonları ve telekomünikasyon ekipmanı pazarında ikinci büyük üretici firmadır. 1985 yılında kurulmuştur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir