Nubia, yeni akıllı telefonu Z50 Ultra’yı tanıttı. İleri düzey özellikleriyle ön plana çıkmayı başaran telefon, iki özelliğiyle rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başarıyor.

Nubia’nın yeni amiral gemisi telefonu Z50 Ultra, teknik özellikleriyle de etkilemeye devam ediyor.
Nubia Z50 Ultra’nın kameralarına gelince; ana kamerasının 108 MP çözünürlük sunduğunu ve 8K video kaydı yapabildiğini belirtelim. Bu kameranın yanı sıra ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera ve derinlik algılama kamerası da var. İşlemci olarak Snapdragon 888’i, RAM olarak 12 GB ve depolama olarak 256 GB’lık UFS 3.1 depolama alanını kullanan telefonda ayrıca 5000 mAh kapasiteli batarya bulunuyor.

Yüksek şarj hızı destekleyen batarya, 65W hızlı şarj ile 30 dakika içinde %70 oranında doluyor.
Nubia Z50 Ultra’nın arka tarafındaki kameraların üzerindeki alanın üzerinde, telefonun model adının yazılı olduğu bir logo yer alıyor. Telefonun arka tasarımında mat bir yüzey tercih edilmiş. Nubia Z50 Ultra’nın yan kısımlarındaki düğmelerin rengi bronz renkte seçilmiş. Bu düğmelerin arasında ses açma/kapama ve şiddet düğmeleri ile güç düğmesi bulunuyor.

Telefonun ön tarafında ise sadece ekran bulunuyor. Ekranın üst kısmındaki küçük delik ise ekran altında gömülü ön kamerayı barındırıyor. Ön kamera, RGB derinlik algılayıcısı ile birlikte gelen 16 MP çözünürlük sunuyor.

Nubia Z50 Ultra, ekranın altında yer alan ultrasonik parmak izi sensörü sayesinde parmak izi ile kilit açma desteği de sunuyor. Ayrıca yüz tanıma sistemi de bulunan telefon, bu sayede kullanıcısını tanıyarak ekran kilidini açabiliyor.

Z50 Ultra, Android 11 işletim sistemini One UI arayüzü üzerine kurulu olarak sunuyor. Nubia’nın kendi geliştirdiği Red Magic OS arayüzünü tercih etmeyip One UI’yı seçmesi dikkat çekici. Telefonun One UI arayüzü sayesinde tüm Android 11 özelliklerini kullanıcılarına sunabildiğini belirtelim. Nubia Z50 Ultra, kullanıcılarına One UI’ın sağladığı tüm özelliklerin yanı sıra Nubia’nın kendi geliştirdiği özellikleri de sunuyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise “Edge Touch” adlı bir yan ekran paneli. Bu ekran paneli sayesinde kullanıcılar, çoklu görev yönetimi, hızlı arama, hızlı mesajlaşma ve müzik kontrolü gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Nubia Z50 Ultra fiyatı

Nubia Z50 Ultra, ülkemizde 25.999 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Telefonun satışa sunulacağı tarih henüz bilinmiyor. Telefonun 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleriyle geleceğini belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir