Snapdragon 8 Gen 1 öncesinde akıllı telefon üreticileri arasında da kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Yeni modeller ile ilgili yapılan sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Snapdragon 8 Gen 1 kullanan Nubia Z40 modelinin de tanıtıma hazır olduğu öne sürüldü. 1 Aralık tarihinde Qualcomm tarafından gerçekleştirilecek Snapdragon Teknoloji Zirvesi öncesinde Nubia Z40 modeliyle ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler, Nubia Z40’ın da Snapdragon 8 Gen 1 yarışında olduğunu gösterdi.

@Paras Guglani tarafından yapılan yeni sızıntıda, ZTE’nin yeni hazırlık aşamasında olduğu modellerinde üstün özeliklere sahip yeni modellere yer vereceği belirtildi. Nubia Z40 model ismini net bir şekilde veren tipster, telefonların uzun zamandan beri NX679J ve NX709J model numaraları ile bir dizi testten geçtiğini ve özelliklerin de böylece açığa çıktığını söyledi.

Nubia Z40 özellikleri neler?

2021 yılının mayıs ayında piyasaya sunulan Nubia Z30’un ardından şirketin bu kadar kısa sürede yeni bir model sunması beklenmiyordu. Ancak takvimde değişiklik yapılmasında muhtemelen Snapdragon 8 Gen 1 etkili oldu. Üstelik Nubia Z40 modeli ZTE’nin tek modeli olmayacak. Nubia Z40 ile birlikte şirketin NX907J model numaralı yeni bir ZTE M2 Play cihazını da sunması bekleniyor. 2017 yılında piyasaya sunulan ilk serisinin ardından bu seriyi devam ettirmeyen ZTE; şimdi yeni versiyon ile birlikte 4 yıl sonra seriye yeniden hayat vermeyi planlıyor. Önümüzdeki ay, yeni Snapdragon amiral gemisinin tanıtılması ile oldukça hareketli geçecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir