Finlandiya merkezli HMD Global, lisans hakları elinde olan Nokia’nın yeni ürünlerinin tanıtımının yapılacağı etkinliğin duyurusunu yaptı. 

Eylül ayı teknolojik ürünler anlamında yoğun geçen bir ay oldu. Apple, iPhone 13 serisinin uzun bir çalışmanın ardından tanıttı. Vivo, X70 ve X70 Pro modelleri ile gündemde yer alırken, bir diğer Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’de 11T serisini ve Mi Pad 5’in global versiyonunun duyurusu yapıldı. 22 Eylül tarihinde Microsoft tarafından düzenlenen etkinlik ile beraber Surface Duo 2’nin de tanıtılması bekleniyor. Akıllı cep telefon üreticileri geliştirmiş oldukları yeni ürünlerinin tanıtımını yapmaya devam ediyor. Nokia markasının lisansını ve dünyaya dağıtım haklarını elinde tutan Finlandiya merkezli HMD Global, yeni ürünlerin tanıtımı için tarih verdi. Nokia’nın etkinliğinde neler sunulacak?

Nokia G50 5G, etkinliğinde sunulacak ürünler

HMD Global’in 6 Ekim tarihinde düzenlenecek olan etkinliği ile ilgili olarak en önemli beklenti; Nokia G50 5G modelinin tanıtımının yapılmasıdır. Orta segment sınıfında yer alması beklenen bu akıllı cep telefon, iddialardan elde edilen bilgilere göre gücünü Qualcomm Snapdragon 480 işlemci sisteminden alacak. 8nm fabrikasyon sürecinden geçen Snadpragon 480, 1.8GHz hızında çalışan Cortex-A55 çekirdeklere ve 2.0GHz temel hızında performans sergileyen Cortex-A76 çekirdeklere sahiptir. Cihaz grafik ihtiyacını ise Adreno 619 biriminden alıyor. 

24 1632162828

Adından da anlaşılacağı üzere 5G bağlantı desteğine sahip olacak olan cihaz, 6.82 inç Full HD+ IPS ekrana sahip olacak. Elde edilen bu bilgilere ek olarak 60Hz yenileme hızı da cihaza eşlik edecek. Damla çentik tasarımının yer alması beklenen Nokia G50 5G, 8 Megapiksel ön kameraya sahip olacak. Arka tarafında ise 48 Megapiksel ana kamera + 5 Megapiksel ultra geniş sensör + 2 Megapiksel derinlik sensörü yer alacak. Konuyla ilgili olarak iddialar doğru çıkarsa, HMD Global’in düzenlediği Nokia etkinliğinde bu cihazı görmek mümkün olabilir.

Nokia T20 tablet de beklentiler arasında

Son yıllar içerisinde hep akıllı cep telefonlar ile adından söz ettiren Nokia, iddialara göre 6 Ekim’deki etkinlikte T20 adlı tabletin tanıtımını da yapacak. Wi-Fi ve 4G olmak üzere iki farklı sürümü bulunan bu tabletin 10,3 inç ekran ile beraber geleceği düşünülüyor. Bunlara ek olarak 4GB RAM ve 64GB depolama seçenekleri de belirtilen seçenekler arasındadır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Nokia T20, 10W hızlı şarj desteğine sahip olacak. Aynı zamanda Mali-G52 GPU’ya sahip olacak olan bir Unisoc işlemci yer alacak. Unisoc T618 veya Unisoc T700 olacağı tahmin edilen bu işlemci tablete güç verecek. Nokia T20, yazılımsal olarak Android 11 işlemci sistemine sahip olacak. Yeni sürümlerle güncelleme alıp olmayacağı ise şu an için bilinen bir durum değildir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir