Uzun yıllardır devam eden Nokia ve Zeiss arasındaki ortaklık sona erdi. Nokia artık kameralarında Zeiss imzasını kullanmayacak.

Nokia’dan son gelişmeler: Nokia 5710 XpressAudio, dahili kablosuz kulaklığıyla dikkat çekiyor

Nokia’nın Zeiss ile ortaklığının uzun bir geçmişi var. 2005 yılında Nokia N90 ile başlayan ortaklık, N95 serisi, 808 PureView ve Lumia ardından Nokia 8.3 5G ve Nokia 9 PureView gibi telefonlarla devam etmişti. Finlandiya teknoloji şirketi HMD Global’in çatısı altına girdiğinde şirketler arasındaki anlaşma son bulmamıştı.

Nokia ve Zeiss arasındaki ortaklık sona erdi

Anlaşmanın 5 yıl sonra sona emesiyle birlikte Nokia telefonları artık Zeiss imzaları taşımayacak. HMD Global, Zeiss Optics ile ortaklığının sona erdiğini doğrulayarak şu açıklamaları yaptı:

Uzun ve başarılı bir işbirliğinden sonra, 2021’de ZEISS ve HMD Global, “Nokia” markalı akıllı telefonların görüntüleme teknolojileri için danışmanlık ve geliştirme ortağı olarak ZEISS ile işbirliğini içeren münhasır olmayan ortaklıklarını uzatmama konusunda karşılıklı olarak anlaştılar.

Uzun ve başarılı bir işbirliğinin ardından ZEISS ve HMD Global, 2021’de, “Nokia” markalı akıllı telefonlar için kamera teknolojileri için bir danışmanlık ve geliştirme ortağı olarak ZEISS ile çalışmayı içeren münhasır olmayan ortaklıklarını genişletmeme konusunda anlaştılar.

Bir zamanlar tartışmasız marka olan Nokia, şimdi Android telefonlarla pazarda kendini yeniden kurmak istiyor. HMD Global çatısı altına adım attıktan sonra faaliyetlerini yoğunlaştıran şirket, yeni bir çalışma modeline girdi. Ancak Zeiss ortaklığının sona ermesinin Nokia’yı nasıl etkileyeceği şüpheli.

HMD Global’in Nokia için daha güçlü bir ortaklık hedefi olabilir ancak markanın telefonlarının satış rakamlarının beklentilerin altında kalması yeni bir ortaklıkla şirkete zarar da ettirebilir. Bu noktada şirketin geleceğinin ne olacağı henüz belirsizliğini koruyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir