Nokia G21 için HMD Global resmi tanıtımı yaptı. Yapılan tanıtım ile birlikte yeni modelde yer alan tüm özellikler ortaya çıktı.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra yeni modelleri ile pazardan daha fazla pay almaya başlayan Nokia, yeni bir modele daha sahip oldu. Nokia G21 olarak adlandırılan yeni modelde, daha güçlü bir işlemciyi tercih eden şirket, ekrandaki yüksek yenileme hızı ve ultra geniş kamerasıyla dikkat çekiyor.

Nokia G21 özellikleri neler?

Nokia G21, 2021 yılının Haziran ayında piyasaya sunulan Nokia G20 modelinin bir üst modeli. 199 dolar fiyat ile piyasaya sunulan Nokia G20 modelinde bütçe performans dengesini tutturan HMD Global, Nokia G21 ile bu durumu çok daha cazip hale getiriyor.

Yeni modelde, Unisoc T606 olarak adlandırılan bir işlemci kullanılıyor. 4G desteğine sahip işlemcide sekiz çekirdekli (iki Cortex-A75 ve altı Cortex-A55) bir yapı kullanılmış. Grafik cephesinde ise Mali-G57 MP1 GPU mevcut. Ekranda önceki modeldeki 60 Hz ekran yenileme özelliğini 90 Hz’ye çıkaran HMD, 6.5 inç HD LCD paneli kullanıyor. Şarj tarafında da 10W’tan 18W’a yükseltme yapılmış. Bataryada ise 5050 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Nokia G21 kamera özelliklerinde ise 50 MP ana kamera ve çift 2 MP sensör yer alıyor. Android 11 işletim sistemi ile kutudan çıkacak cihaz, Android 12 güncellemesi de alacak. Cihazın çıkış fiyatı ise 193 dolar olacak.

https://youtu.be/vZZOe5xkNYs

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir