Yılların efsane telefon markası Nokia, KaiOS olarak adlandırılan yeni sistem ile desteklenen Nokia N139DL’yi piyasaya sürecek.

Nokia N139DL olarak adlandırılan yeni Nokia modeli, geçtiğimiz günlerde resmi olarak Wi-Fi sertifikası web sitesinde görüntülenmişti. 4G desteği bulunan ve 2.4 GHz kablosuz ağları destekleyeceği belirtilen telefonda en çok dikkat çeken ise işletim sistemi olmuştu. Zira dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılmayan KaiOS adlı sisteminin 3. versiyonunu kullanacak olan yeni Nokia N139DL böylece telefon sektöründe de yeni bir seçenek olarak dikkat çekecek.

Nokia N139DL için yeni haber var!

Nokia N139DL modeli için sertifika görüntülerinin hemen ardından yeni bir sızıntı yaşantı. Sızıntıda piyasaya sunulması planlanan yeni modeli GCF sertifikası aldığı ve satışa hazır olduğu belirtildi. Bugüne kadar KaiOS işletim sisteminin kullanıldığı 5 farklı modeli piyasaya sunan Nokia, bu modellerinde çok fazla dikkat çekememiş ve yüksek satış rakamlarına ulaşamamıştı. Nokia 6300 4G, Nokia 2720 Flip, Nokia 800 Tough, Nokia 8000 4G ve Nokia 8110 4G olarak adlandırılan modellerinde KaiOS işletim sistemini kullanan Nokia, bu 5 modele şimdi Nokia N139DL’yi ekleyecek. 

KaiOS destekli Nokia N139DLdikkat çekebilir mi?

Türkiye’de çok fazla yer bulmasa da KaiOS olarak adlandırılan sistem geçtiğimiz günlerde arayüz ve kullanıcı deneyimi ile tüm Avrupa’da büyük bir prestij olarak görülen Reddot ödülü almıştı. Nokia ile yeni modellerde kullanılmaya başlanan bu sistemin kullanıcılar tarafından ne kadar ilgi göreceği, yeni modeller ile birlikte daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Nokia N139DL ile yeniden gündeme gelen KaiOS ne?

ABD merkezli bir şirket olarak bilinen KaiOS Technologies tarafından geliştirilen özel sistem KaiOS, fiziksel tuş takımına sahip olan ve dokunmatik bir ekrana bulunmayan telefonlar için tasarlanmış bir web tabanlı platformu. Bu bakımdan Nokia gibi tuşlu telefon üreten şirketler için daha ekonomik ve kolay kullanım sunan KaiOS daha fazla tercih ediliyor. Yaklaşık 256 MB’lık bir bellek kullanımı ve daha az enerji tüketimi ile tuşlu telefonların daha iyi bir performans sunmasını sağlayan KaiOS, sektörde çok büyük bir popülerliğe sahip olmasa da tuşlu telefon denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir