Japon otomotiv devi Nissan, ürün hattının elektrifikasyonunu hızlandırmak için önümüzdeki beş yıl içinde 2 trilyon yen yani yaklaşık 17,6 milyar dolar yatırım yapacak.

Nissan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2030’a kadar 15’i tamamen elektrikli olacak 23 yeni elektrikli model piyasaya sürmeyi hedefleyeceğini söyledi. On yılın sonuna kadar Nissan ve Infiniti markaları için% 50 elektrifikasyon karışımını hedefliyor. Pil cephesinde, firma 2028’e kadar tamamen katı hal pillerini veya ASSB’yi pazara sunmayı planlıyor.

Nissan’dan yapılan açıklamada, Japonya’nın Yokohama kentindeki bir pilot ASSB tesisinin “2024 mali yılı kadar erken” hazırlanacağı belirtildi. Nissan CEO’su Makoto Uchida, planları özetleyen bir konuşmasında, şirketinin ASSB’nin şirket içi gelişimine odaklandığını söyledi. “Bununla, mevcut lityum iyon pillere karşı enerji yoğunluğunu iki katına çıkarabileceğiz. Daha küçük ve daha ince hale getirilebilir pillerle, daha dinamik performansa sahip esnek düzen sunabilir ve pick up kamyonlar gibi daha büyük segmentlere genişleyebiliriz.” dedi.

Nissan, elektrifikasyon stratejisi izleyen birkaç tanınmış şirketten biridir. Mart ayında Volvo Cars, 2030 yılına kadar “tamamen elektrikli bir otomobil şirketi” olmayı planladığını söyledi. Başka bir yerde, BMW Group, tamamen elektrikli araçların 2030 yılına kadar teslimatlarının en az% 50’sini temsil etmesini istediğini söyledi. Dünya çapında büyük ekonomilerin ulaşımın çevresel ayak izini azaltmaya çalıştığı bir zamanda geliyor.

Tesla’nın yeni rakibi 485 beygirlik Nissan IMS tanıtıldı!

Örneğin İngiltere, 2030’a kadar yeni dizel ve benzinli otomobil ve kamyonet satışını durdurmak istiyor. 2035’ten itibaren tüm yeni otomobillerin ve minibüslerin sıfır egzoz borusu emisyonu olmasını gerektirecektir. Başka bir yerde, AB’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, 2035 yılına kadar otomobil ve minibüslerden kaynaklanan CO2 emisyonlarında %100’lük bir azalma hedefliyor. Bu ayın başlarında, COP26 iklim değişikliği zirvesindeki bir bildirgeyi imzalayanlar, “yeni otomobil ve minibüslerin tüm satışlarının 2040 yılına kadar küresel olarak sıfır emisyonlu olması ve en geç 2035’e kadar lider pazarlarda olması için çalışacaklarını” söylediler.

Nissan elektirikli araç piyasasında başarılı olmak istiyor

ABD, Çin ve Volkswagen, Toyota ve Nissan gibi otomobil üreticileri bildirgede yer almazken, imzacılar İngiltere, Hindistan ve Kanada hükümetleri ile Ford, General Motors ve Volvo Cars gibi otomotiv firmalarını da dahil etti.

Pazartesi sabahı konuyla ilgili konuşan Nissan’dan Uchida, şirketinin “pazarın nasıl daha da gelişeceği konusunda donanımlı ve hazır olması gerektiğini söyledi. Ücretlendirme sırasında Uchida, işbirliğinin önemini vurguladı. ve Şarj istasyonları açısından altyapının kurulmasına katkıda bulunmasınında önemli olduğunu belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir