Tesla’nın yeni rakibi 485 beygirlik Nissan IMS tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Tesla’nın yeni rakibi 485 beygirlik Nissan IMS tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 19:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Otomotiv dünyasının yeni rakibi Tesla olurken Nissan tarafından piyasaya tanıtımı gerçekleştirilen sunulan yeni model, güçlü yapısı ile dikkat çekti. İşte Nissan IMS ile ilgili detaylar.

2019 Detroit Otomobil Fuarı farklı markaların gösteriş yapacağı bir alan ortaya çıkarırken, en önemli tanıtımlardan bir tanesi Nissan cephesinden geldi. Nissan tarafından fuarda yapılan tanıtımlarda Nissan IMS modeli ile ilgili ilk detaylar paylaşıldı. Elektrikli otomobil, Tesla ile pek çok konuda yarışır durumda. 

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacakNissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı! 

Nissan IMS'nin teknik özellikleri neler?

115 kWh‘lık batarya desteği ile piyasaya sunulan araç tam 485 beygir. Bu açıdan güçlü performans sunma noktasıda oldukça iddialı olan araç dolu bataryası ile 610 kilometrelik bir yolu enerji ihtiyacı duymadan kat edebiliyor. Bu açıdan Nissan yeni elektrikli aracı ile birlikte menzil konusunda çok ciddi bir iyileştirme yapmış görünüyor.

800 nm tork üretebilen araç üstelik pek çok yeni sürüş teknolojisine de sahip. Uzun zamandan beri Tesla Model S modeline rakip olarak piyasaya sunulması beklenen Nissan'ın yeni aracı tüm özellikleri ile Tesla’ya karşı ciddi bir rakip olacağı da şimdiden göstermiş durumda. Tasarımından fütüristik hatlarına kadar her bir detayı özel bir şekilde çalışılmış olduğu görülen yeni araç, bu tip detaylarıyla da özel bir araç olduğunu net bir şekilde hissettiriyor.

Yeni model ile hologram desteği sunuluyor

Yeni araçta dikkat çeken bir diğer detay ise hologram desteğinin sunulacak olması. Öyle ki son dönemlerde otomobil sektöründe en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan hologram desteği Nissan ile birlikte gerçekleşmiş oluyor. Üç boyutlu olarak ön camda gösterilecek olan yol bilgileri sayesinde sürücülerin yol güvenliği çok daha arttırılmış olacak. Üstelik kaza gibi durumlara karşı da yine özel teknolojiler ile güvenli bir hale getirilen araç trafik kaza oranlarını da minimum seviyelere kadar çekmeyi hedefliyor.  

Yol takip hologramı ile trafikte yeni dönem

Otonom sürüşle Tesla’yı geçer mi?

Aracın en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri ise otonom sürüşte karşımıza çıkıyor. Bugüne kadarki otonom araçlarda otomatik moda alındığında direksiyon hala kontrol edilebilir bir şekilde yer alırken Nissan bu konuda bir değişikliğe gidiyor ve otomatik moda geçildiğinde direksiyon ortadan kalkıyor. Böylece tamamen otonom sürüş modunu gerçek hayata uyarlamayı başaran Nissan, sürücü ve yolculara da farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

IKEA, otonom araç sektörüne katılıyor


Nissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardıNissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardı

PAYLAŞ