Nintendo Wii U ve 3DS mağazaları için yolun sonu göründü. Nintendo Wii U ve 3DS eShop kapanış tarihleri ​​açıklandı.

İddia: Yeni bir Nintendo Switch Pro gelebilir

Nintendo, popüler Wii U ve 3DS taşınabilir konsollarından desteğini çekmeye başladı. Her iki cihazın da online mağazalarını kapatacağını açıklamasının ardından şirket, resmi oyun indirmelerine artık izin vermeyecek. Peki Wii U ve 3DS konsollarını ne yapacaklar?

Nintendo, 2023’te Wii U ve 3DS eShops’u kapatacak

Nintendo, eski dijital uygulama ve içerik mağazalarını kapatacağını onayladı. Japon üretici, kullanıcılarını tamamen Switch’e geçirmek amacıyla Wii U ve 3DS çevrimiçi mağazalarının 27 Mart 2023’e kadar destekleneceğini söyledi. Bu da mağazada oyunlar, uygulamalar, duvar kağıtları ve temalar gibi başka ürünlerin artık olmayacağını gösteriyor.

Wii U ve 3DS sahiplerini uyarmaya başlayan Nintendo, yaklaşık 10 yıldır Wii U’yu desteklemeye devam ediyordı. Ancak Wii U’dan desteğini çekmeye karar veren şirket 27 Mart’tan itibaren ücretli veya ücretsiz alışverişlere tamamen kapatılacak ve mağazalara erişim kapatacak.

Ancak yine de günümüzde neredeyse modası geçmiş olsa da, eğer bulabilirseniz Wii U ve 3DS eShop kartlarını satın almanızı öneririz. Çünkü kartların günden güne daha da ucuzlayacağı ve hatta ücretsiz olarak verilebileceği düşünülüyor.

Eğer marketlerde hala bakiyeniz varsa onu da kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu, Wii U ve 3DS mağazalarında gelecek yıla kadar oyun ve uygulama oynamak için son şansınız. Ancak şirketten gelen açıklamaya göre 27 Mart 2023’ten sonra oyunları ve DLC’leri indirebilecek, yazılım güncellemelerini alabilecek ve çevrimiçi olarak oynayabileceksiniz.

Nintendo Switch sahiplerinin ise bu durumdan etkilenmeyeceği belirtiliyor. Şirket resmi yazısında Nintendo eShop için planlanmış bir değişiklik olmadığı doğruladı.

Peki sizler Nintendo’nun bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir