Popüler konsol üreticisi Nintendo’dan Switch konsoluna yönelik önemli açıklamalar yapıldı. Nintendo Switch başkanı, artan yüksek fiyatlı donanım maliyetlerine karşılık, konsollarında fiyat artışı olmayacağı belirtildi.

Dünya genelinde artan enflasyon ve üretim maliyetleri sonrasında dünya genelindeki teknoloji şirketleri derinden etkilenmiş ve üretimler aksamıştı. Oyun konsolu dünyasının önemli isimlerinden olan Nintendo Switch ise bu etkilenen isimlerden olmuştu. Şirket özellikler üretim maliyeti noktasında problemler yaşarken, Nintendo başkanı ise bu maliyetlere rağmen herhangi ürünlerde fiyat artışı yapma planlarının olmadığını açıkladı ve oyunculara müjdeyi vermiş oldu.

Yeni bir Nintendo Switch Pro gelebilir

Nintendo fiyat artışı yapmayacak

nintendo switchden onemli aciklama geldi

Özellikle bu ayın başlarında yarı iletken bileşen problemleri sebebiyle Switch satışlarında yüzde 23 düşüş olduğu ortaya çıkmıştı. 2022 ve 2023 mali yılı içi ise karlarda yüzde 29 düşüş yaşanması bekleniyordu. Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa, şirketin artan maliyetlerine rağmen fiyat artışı olmayacağını açıkladı. Furukawa tarafından Nintendo’nun insanları fiyatlandırmaktan kaçınmak istediğini belirtti. Artan maliyetlerin faturasının Nintendo ürünlerine yansımayacağı ve ona göre planlamaların yapıldığı ifade edildi.

Üretim tarafında ise artırıma gitmeyi planladıklarını belirten Furukawa, Bu yazın ikinci yarısından itibaren iyileşme yolundayız dedi. Nintendo şirketinin bu yıl ki mali durumunda 21 milyon Switch birimi satması için işlerin iyi seviyede ilerlediği belirtiliyor. Ancak ilerleyen dönemler için işlerin belirsiz olduğunu ifade ediliyor. “Geniş bir müşteri kitlesine benzersiz eğlence sunmak için, insanları fiyatlandırmaktan kaçınmak istiyoruz. Rekabetimiz dünyadaki eğlence çeşitliliğidir ve fiyatlandırmayı her zaman sunduğumuz eğlencenin değeri açısından düşünürüz.”

Diğer yandan Furukawa, Switch ürünlerinin OLED modelinin az karlı Switch olma yolunda ilerleyeceği açıklandı. Bu durum ise sadece hava yolu ile değil deniz yolu nakliye maliyetlerinin artmasına da yardımcı olacağını belirtiyor. Neler yapılacağı noktasında ise şu sözler dile getiriliyor “Ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. Zayıf yen, Nintendo için bir avantaj olarak görülebilir, çünkü satışlarımızın bu kadar büyük bir kısmı yurt dışından geliyor. Ancak denizaşırı tanıtım ve personel maliyetlerimiz de artıyor. Buna karşı koymak için para birimlerinde daha fazla envanter satın alıyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir