2023 yılına girilmesiyle beraber istatistik firmaları harekete geçti ve 2022’ye dair önemli verileri paylaşmaya başladı. Oyun sektörünün önemli parçalarından Nintendo Switch, yılın en çok satan konsolu olmayı başardı. 

NPD Group tarafından açıklanan bilgilere göre Nintendo Switch, yılın en çok satılan konsolu olma özelliğine sahip oldu. 2022 yılının son bulmasıyla beraber önemli istatistikler sunuldu. Bunlardan biri de NPD Group’tan geldi ve firma tarafından paylaşılan bilgilere göre Nintendo Switch, Kuzey Amerika’da PS5’i geride bırakarak en çok satan konsol oldu. 

Playstation 5 ise kazandıran isim oldu

NPD Group’tan Mat Piscatella’nın paylaşımında yer alan bilgilere göre Kuzey Amerika’da yılın en çok satan konsolu olma ünvanına Nintendo Switch sahip oldu. Playstation 5 ise yüksek fiyatlı olması sebebiyle, yılın en çok kazandıran konsolu oldu. Playstation 5 güçlü bir deneyim sunmasına rağmen, yıl boyu stok sorunu yaşaması nedeniyle Nintendo Switch’in birinci olmasında önemli bir etki yarattı. Sony, stok sorununu çözmek için elinden geleni yapmış ve 2022 ekim ve kasım ayında en çok satılan konsol olmayı başarmış ancak aralık ayında birinciliği tekrar Nintendo Switch’e kaptırmıştır. 

Aynı zamanda NPD Group’un aktardığı bilgilere göre 2022 yılında oyun sektöründe harcanan para 56,6 milyon dolara düşmüş ancak konsol satışlarında istikrarlı bir ilerleyiş yaşanmıştır. Genel olarak oyun sektörüne aranan paranın azalması ise 2022’de AAA oyunlarının sayısında düşüş yaşanmasıdır. 

2023 oyun sektörü için önemli bir yıl olacak

2023 yılı oyun sektörü için oldukça heyecan uyandıran bir yıl olacak gibi gözüküyor. PS5 oyun konsollarında stok sorununun çözülmesiyle beraber, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Starfield ve Spider-Man 2 gibi oyunların sunulması ve Nintendo’nun da olası bir yeni konsol sunması oyun dünyasını önemli düzeyde etkileyebilir.

Geçtiğimiz yılın en çok satan oyunları belli oldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir