Oyun pandemi döneminden bu yana ciddi bir başarıyla yoluna devam ederken, “en çok satılan oyun hangisi” sorusu da her yıl olduğu gibi merak uyandırdı. 2022’nin en çok satan oyunları belli oldu. 

Pandemi döneminde adeta altın çağını yaşayan oyun piyasaları, 2022 yılını yeniden doğuş olarak değerlendirdi. Özellikle de yılın son aylarında oyunseverlerin beğenisine sunulan oyunlar, oyuncuları heyecanlandırmayı başarırken, “en çok satılan oyunlar hangileri oldu” sorusunun yanıtı ise ünlü araştırma ve analiz platformu NPD tarafından verildi.

Platform tarafından aktarılan rapora göre Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 yılının en çok satılan oyunu Ekim ayının son günlerinde satışa sunulan Call of Duty: Modern Warfare 2 oldu. Call of Duty: Modern Warfare 2 her ne kadar yılın bitmesine az bir zaman kala sunulmuş olsa da yine de en çok satılan isim olmayı başarmasının önüne geçemedi. Öyle ki Call of Duty: Modern Warfare 2, satışa sunulduğu ilk 10 gün içerisinde bile 1 milyar dolardan fazla kazanç elde ederek seri içerisinde adeta büyük bir rekora imza atmayı başardı. 

Geçtiğimiz yılın en çok satan oyunları

gectigimiz yilin en cok satan oyunlari belli oldu

En çok satan oyunlar listesinin ikinci sırasındaki isme bakıldığında ise burada Elden Ring adını görmek mümkündür. Pek çok oyun eleştirmeni tarafından yılın en iyi oyunu olarak değerlendirilen Elden Ring, satış konusunda Call of Duty oyununun gerisinde kalmaktan kurtulamadı. 2022 yılının en çok satışa sunulan üçüncü oyunu ise Madden NFL 23 oldu. Elbette ki bu noktada listenin Amerika Birleşik Devletleri için geçerli olduğunu eklemek gerekiyor. Madden NFL serisi, diğer ülkelere göre burada çok daha popüler bir oyundur. Amerikalı oyuncular tarafından en çok ilgi gösterilen oyunlardan bir diğeri ise God of War: Ragnarök olurken, listenin beşinci sırasını ise Lego Star Wars: The Skywalker Saga bulunuyor. Yılın en çok beğenilen oyunları hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, oyunların popülerliği her geçen gün daha da artmaya devam ediyor.

GeForce NOW Kütüphanesine Ocak Ayında 24 Yeni Oyun Eklenecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir