Nintendo Switch 2 çıkış tarihi için resmi açıklama yapıldı. İşte Nintendo Switch 2 ne zaman çıkacak sorusuna şirketin yanıtı…

Nintendo Switch için yeni sürüm 2024 yılı için planlanıyordu. Ancak gelen son bilgiler şirketin planlarında değişiklik olabileceğini ortaya koymuştu. Bu iddialar sonrasında gözlerin çevrildiği şirketten yeni ve resmi açıklama geldi.

Nintendo’dan Nintendo Switch 2 Çıkış Tarihi Açıklaması

Nintendo Switch 2 çıkış tarihi için yapılan resmi açıklamalarda şirketin yeni modeli Mart 2025’te piyasaya süreceği belirtildi. Bu kapsamda şirketin 2024’ten 2025’e doğru bir erteleme yaptığı görüldü. Ertelemenin nedeni ise henüz belli olmadı ve şirket açıklamasında da detaylara yer verilmedi. Ancak açıklamada dikkat çeken detay Mart 2025’in “En erken” olarak tanımlanması.  Nintendo Switch 2 çıkışının ertelenmesi ilk serinin satışlarının artmasını da destekliyor. Ancak geliştiriciler tarafında işler yolunda gitmeyebilir.

Nintendo Switch 2 Ne Zaman Çıkacak?
Nintendo Switch 2 Ne Zaman Çıkacak?

Bazı uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde ise şirketin böyle bir tutum içerisinde olmasının yüksek satış rakamlarının hedeflenmesi olduğu belirtiliyor. Nintendo Switch ile iyi bir çıkış yapan Nintendo, yeni modelinde de benzer bir süreç yaşamak istiyor. Bunun için sık eleyen Nintendo’nun güçlü donanım ve özellikler ile piyasaya giriş yapmak için ertelemeleri göze aldığı bildiriliyor. Ancak şirketi bekleyen büyük bir risk de var. Zira Nintendo Switch 2’in 2025’e kaydırılması sonrasında 2024 yılında yeni bir model piyasaya sunulmayacak. Bu durum da şirketin rakipleri için avantaj yaratacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir