Nintendo’nun iddialı oyun konsolu Nintendo Switch, 139 milyon adet sattı. Nintendo Switch 2 konuşulurken, Nintendo iddialı satış rakamıyla beklentileri yükseltti.

Çoğu bölgede çok popüler olmasa da Nintendo Switch için güçlü bir oyuncu kitlesi bulunuyor. Nintendo oyunlarını sevenlerin daha yakın durduğu Nintendo Switch oyun konsolunda 139 milyon satış rakamı şirket tarafından başarılı olarak değerlendiriliyor. Kısa süre içerisinde 140 milyon barajını aşacak olan Nintendo Switch satışlarında, 2017’den beri satışlar ortalama düzeyde seyrediyor. Satışlardaki genel beklenti ise 2024 yılı sonuna kadar 150 milyon barajına ulaşılması yönünde.

Türkiye’de Çok Popüler Değil

Nintendo Switch için farklı sürümler geliştirildi. Türkiye’ye de giriş yapan cihaz, buna rağmen ilgi görmedi. Üstelik hem donanım hem de oyun koleksiyonu açısından Nintendo Switch Türkiye’de çok karşılık bulamadı. Ancak Nintendo, Türkiye gibi pek çok ülkede karşılaştığı sorunlar nedeniyle yeni bir konsol üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Nintendo Switch 139 Milyon Satışa Ulaştı
Nintendo Switch 139 Milyon Satışa Ulaştı

Nintendo Switch 2 olarak adlandırılması beklenen yeni oyun konsolu 2024 içerisinde tanıtılabilir ve 2025 itibariyle piyasada resmen kullanılmaya başlanabilir. Nintendo’nun yeni konsoluyla neleri değiştirebileceği bilinmiyor. Ancak beklentilerin üzerinde özelliklerle ve güçlü donanımlarla gelecek bir Nintendo Switch 2 piyasadaki dengeleri değiştirebilir. Ancak son bilgiler tam tersi yönünde. Zira yapılan son sızıntıda Nintendo Switch 2’ni OLED teknolojisine geçiş yapmayacağı ve bunun yerine LCD ekran kullanacağı belirtildi.

Nintendo Switch 2 Neler Sunacak?

Yeni modelin piyasadaki rakipleri PlayStation ve Xbox ile yarışması pek mümkün görünmüyor. Öyle ki uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda da Nintendo Switch 2 çıksa dahi yeni oyun konsolunun piyasadaki PlayStation 4 ve Xbox One ile yarışabileceği görüşünde. Ancak taşınabilir bir oyun konsolu söz konusu olduğunda rakipleriyle benzer bir performans çizgisine ulaşması mümkün değil. Buna karşın iyi bir oyunu deneyimi sunması çok daha avantajlı olabilir. Bugüne kadar yapılan sızıntılara göre yeni oyun konsolunda yer alması beklenen özellikler;

  • Nvidia Tegra T239 CPU
  • 8 GB LPDDR5 RAM
  • 64 GB eMMC depolama alanı
  • DLSS2 desteği
  • FSR3 desteği
  • 7 inç 720p OLED 120Hz ekran
  • Geliştirilmiş pil ömrü

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir