Japon oyun devi Nintendo’nun yeni unvanının yurt içi satış rekoru kırdığını açıklamasının ardından Nintendo hisseleri Salı günü yüzde 5 yükseldi.

Nintendo Switch’den önemli açıklama geldi

Şirket, Splatoon 3’ün Japonya’daki satışlarının, satışların ilk üç gününde tüm Nintendo Switch yazılımları için yerel bir rekor olan 3.45 milyon birimi aştığını söyledi. 9 Eylül’de piyasaya çıkan aksiyon oyunu, Nintendo serisinin bu yıl en çok beklenen oyunlarından biriydi.

Şirketin başarısı, insanların evde oyun oynamak için daha fazla zaman harcamaya başlamasıyla birlikte, pandeminin neden olduğu patlamanın ardından endüstrideki yavaşlamaya ilişkin endişeleri yatıştırdı. Yatırımcılar ayrıca potansiyel bir durgunluğun video oyunu pazarındaki etkisi konusunda da endişeli. Nintendo, Microsoft ve Sony gibi dev oyunlar ikinci çeyrekte hayal kırıklığı yaratan sonuçlar verdi.

Nintendo’nun başarısı günden güne artıyor

Bir danışmanlık firması olan Kantan Games’in CEO’su Serkan Toto, Splatoon 3’ü Japonya’da “kült bir hit” olarak nitelendirdi ve oyun pazarındaki son düşüşün harika oyunların eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Toto, Street Science Asia”ya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı;

“Durgunluğun video oyun endüstrisini gerçekten vurduğu teorisinin büyük bir hayranı değilim. Bunun aslında büyük bir kuraklık olduğunu düşünüyorum. Ufukta durgunluk olsun ya da olmasın, insanların bu tür gişe rekorları kıran oyunlara çekildiğini düşünüyorum.”

Oyun endüstrisi, tedarik zinciri sorunları da dahil olmak üzere bir dizi engelle karşılaşmaya devam ediyor. Ancak Splatoon gibi oyunların başarısı, özellikle tatil sezonu yaklaştıkça, Nintendo’nun şu anda beş yıldan daha eski olan amiral gemisi Switch konsolunun ivme kazanmasına yardımcı oldu.

Nintendo da Kasım ayında popüler Pokemon serisinde yeni oyunlar yayınlamaya hazırlanıyor. Salı günü ilerleyen saatlerde şirket, gelecekteki oyunların ayrıntılarını ortaya çıkaracağı bir Nintendo Direct etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir