Nike tarafından yapılan yeni bir satın alım sektörde dikkat çekti. NFT alanında yer alması beklenmeyen şirket, NFT stüdyosu olarak tanımlanan RTFKT’i satın aldı.

Spor giysi ve aksesuar üretiminde dünyanın en iyi markalarından birisi olarak tanımlanan Nike, yepyeni bir alanda yatırım yaptı. NFT alanında yeni girişimlerde bulunmak isteyen şirket, RTFKT olarak adlandırılan stüdyosunu satın aldı. Bu satın alma ile birlikte şirketinin kripto para ve NFT sektörü ile yakından ilgilendiği net bir şekilde ortaya çıkarken, gelirinin 2 milyar doları aşan ve toplam varlığı 22 milyar dolar olarak açıklanan devasa şirketin bu alanda yapacakları şimdiden hareketlilik yarattı.

Teknoloji dünyası ile yakınlığı olan ve bu konuda pek çok farklı teknolojiyi ayakkabı gibi özel ürünlerinde kullananlar Nike için tamamen kendi bünyesinde yönetebileceği bir stüdyo satın alması ise önümüzdeki dönemlerde daha farklı yeniliklerin yaşanacağını da şimdiden gösterdi. 

Adidas’a Nike’tan yanıt geldi

NFT konusunda özellikle geçtiğimiz dönemlerde Adidas tarafından önemli bir yatırım yapılmıştı. NFT projesi olarak bilinen Bored Apes Yacht Club ile ortaklık duyurusu yapan Adidas’ın hemen ardından Nike’ın tamamen kendi bünyesinde kuracağı ve yöneteceği bir stüdyo satın alınarak bu alanda karşı bir hamle yapması ise Adidas ile Nike arasında bu sektörde de rekabet yaşanacağını gözler önüne serdi. RTFKT kurucu ortağı Benoit Pagotto konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu, RTFKT markasını oluşturmak için eşsiz bir fırsat. Sevdiğimiz toplulukları oluşturmak için Nike’ın temel gücünden ve uzmanlığından yararlanmaktan heyecan duyuyoruz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir