NFT platformlarının Apple’a tepkisi giderek artıyor. Açıklamalara göre Apple, yüzde 30’a varan komisyonlarıyla gelirlere kesik atıyor.

NFT, günümüz trendleri arasında yer alıyor. Ancak projelerin Apple ile ilgili sorunları her geçen gün artıyor. Apple, App Store’da yer alan NFT platformlarına yönelik agresif bir tutum sergilerken küresel alanda tepkiler de gecikmedi. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız App Store fiyatlarındaki artış gelişmesi sonrasında NFT için kurallar çok daha katılaşmaya başladı.  Epic Games CEO’su gibi pek çok önemli isim Apple’ın App Store ile NFT sektörünü öldürdüğünü söyleyerek tepki gösterdi.

Starbucks’tan yeni NFT projesi: Starbucks Odyssey

Apple geri adım atacak?

Konuyla ilgili en son gelişme ise hazırlanan yeni rapor oldu. The Information tarafından hazırlanan raporda,  NFT platformlarının Apple uygulamaları üzerinden satış yapmasına izin verildi ve tüm işlemlerden yüzde 30 komisyon alınmaya başlandı. Satışları büyük oranda etkileyen bu durum, uygulama geliştiricileri ve şirketlerin tepkisini çekti. Zira platformların yapılan satışlardan yüzde 2.5 komisyon alması ve bunun 3’te 1’ini Apple’a vermesi gerekiyor. Geliştiriciler ise bu duruma yanaşmıyor. Epic Games CEO’su Tim Sweeney, “Apple, garip bir şekilde uygulama içi ödeme hizmetinin komisyonlarını yüksek tutuyor. Bununla birlikte, Uygulama içi ödeme hizmetine rakip olacağını düşündüğü sektörleri de App Store’da ezmeye çalışıyor.” diyerek konuya dikkat çekerken Apple’dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Pek çok şirket, App Store’dan uygulamalarını çekmeye başladı. Bakalım sektörde neler yaşanacak ve Apple kuralları esnetecek mi? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

NFT
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir