Dünya genelinde büyük akım haline gelen ve yüksek fiyatlar ile satışı gerçekleştirilen NFT dünyasında rüzgar terse döndü ve satışlar yüzde 97 oranında düştü.

Son yıllara damga vuran gelişmelerden birisi olan NFT’ler ile ilgili yeni bir rapor yayınlandı. Dune Analytics tarafından yayınlanan raporda satış hacimlerinde ciddi bir gerileme yaşandığı görüldü. 2022 yılının Ocak ile Eylül ayları arasında 17 milyar dolarlık bir hacim yakalayan NFT sektörü, yüzde 97 oranında düşüş yaşadı. Sadece 9 aylık sürede böylesine bir düşüş yaşayan sektörde adeta etkinlik sona erdi ve sektör satış hacmi 466 milyon dolara geriledi.

NFT sektöründen Apple’a büyük tepki

NFT devleri zor günler yaşıyor

NFT satışlarının düşmesi, en çok bu sektöre odaklanan platformları etkiliyor. Raporda; OpenSea, NFTX, LarvaLabs, LooksRare, SuperRare, Rarible ve Foundation gibi sektörün önde gelen platformlarından verilerin toplandığı ve buna göre bir derlemenin yapıldığı belirtildi.

Rapor öncesinde OpenSea tarafından yapılan açıklamalarda da benzer bir eğilimin olduğu belirtilmişti. Satışların yüzde 75 oranında düştüğünü açıklayan platform, NFT’lere olan ilginin her geçen gün azaldığını gözler önüne serdi. NFT ilgisinin düşmesinde Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT‘lerinde yaşanan düşüş etkili oldu.

NFT
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir