NFT’ler hem çıkarılabilir hem de satılabilir. NFT minting nedir? NFT madenciliği nasıl çalışır? NFT madenciliği hakkında bilgi almak için bu içeriğimize göz gezdirebilirsiniz.

NFT satışları yüzde 97 düştü

Türkçede ölümsüz token anlamına gelen NFT, kripto para birimlerinde ünlü olan blockchain teknolojisini kullanıyor. NFT’ler esasen benzersiz ve kırılmaz şifrelerdir. NFT’lerin bu kadar güçlü yeteneklere sahip olması, onları dijital sanatta bir ‘özgünlük belgesi’ haline getiriyor. Peki, dijital varlıklar nasıl NFT’ye dönüştürülür? “NFT Mint Nedir?” ,”NFT Mint Nasıl Çalışır” gibi sorulara cevap arıyorsanız işte size bir rehberimiz var!

NFT mint nedir?

Daha önce belirtildiği gibi, NFT’ler, dijital varlıkların kimliğini doğrulamak için kullanılan blok zinciri tabanlı kodlardır. Dijital eserleri NFT’lere dönüştürme işlemine NFT Mint denir. NFT Mint, dijital dosyaları, çeşitli programlar kullanarak blok zincirinde depolanan kriptografik koleksiyonlara veya dijital varlıklara dönüştürmek anlamına gelir.

NFT Mint işleminden sonra merkezi olmayan bir veritabanında depolanan dijital bir öğe; değiştirilemez, silinemez veya düzenlenemez. Bu şekilde, her dijital varlık kendine özgü özgünlük belgesine sahip olur.

NFT Mint işlemleri sırasında dijital varlık sahipleri telif ücreti belirleyebilir. Bu, bir ürün satıldığında veya mülkiyet değiştirildiğinde alınan komisyon olarak tanımlanabilir. Bu, üreticilere NFT’lerden düzenli olarak kar etme fırsatı verir. Kısacası piyasayı NFT Mint blok zinciri üzerinde tanımlamak doğru olabilir.

NFT minting ücretsiz mi?

NFT Minting’e katılım, çeşitli NFT kuruluşlarına belirli ücretler ödenmesini gerektirir. Ancak bazı siteler ücretsiz olarak NFT madenciliği yapmanıza izin veriyor. “Lazy Mint” adlı bir yöntem, NFT’leri web sitelerine ücretsiz olarak yüklemenizi sağlar. NFT satıldıktan sonra site bir düzenleme ücreti alır.

NFT minting yapımı

NFT madenciliği için en popüler sitelerden biri OpenSea’dir. NFT Minting’i OpenSea’de çalıştırmak için önce bir kripto cüzdanına ihtiyacınız var. Kripto para cüzdanınızı açtıktan sonra, geniş NFT dünyasına dalmak için cüzdanınızı OpenSea veya diğer NFT platformlarıyla eşleştirebilirsiniz.

NFT Mint oluşturma sürecinde yapılacak bir sonraki şey, OpenSea’ye girdikten sonra profilinizdeki Koleksiyonlarım sekmesine gitmektir. Ardından hazırladığınız NFT’yi buradan “Add new item” seçeneğini seçerek platforma yükleyebilirsiniz. Bu noktada OpenSea, NFT Minting’e belirli ücretler talep edebilir. NFT’yi kurduktan sonra, dijital varlığınıza bir isim vermeniz ve OpenSea tarafından sağlanan nitelikler, seviyeler ve açıklama gibi bölümleri doldurmanız gerekecektir. Tüm bu süreçler, ilk NFT Minting işleminin başarıyla tamamlanmasıyla sonuçlandı.

Oluşturdukları koleksiyonun orijinal olduğu kanıtlanırsa, NFT’ler piyasada listelenecektir. Satarken kripto para cüzdanınızda ne kadar para kazandığınızı görebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir