Birden fazla şirketi olan Elon Musk, sahibi olduğu Neuralink şirketiyle de aktif olarak çalışmalara devam etmekte. 

Elon Musk tarafından kurulmuş Neuralink şirketi, bilmeyenler için uzun zamandır insan beynini bilgisayarlara bağlayacak bir altyapı kurmak için çalışmalarını devam ettiriyor. İnsanların yapay sinir ağları ile bilgisayar, robot veya diğer elektronik ürünleri kontrol edebileceği düzeye getirilmesi için çalışan Neuralink, burada beyin / makine bağlantı için ‘Link’ olarak geçen bir ürün kullanmayı hedefliyor. 

‘Link’, özel geliştirilen çok hassas bir robot ile insan kafatasına entegre edilebiliyor. Buradan beyin sinyallerini toplayan ve bunu dışarıya, diğer elektronik cihazlara aktarabilen ürün, Elon Musk tarafından bir ‘FitBit’ ürününe benzetildi. 

Çok sayıda şirketi olan Elon Musk, sahibi olduğu Neuralink şirketiyle de aktif olarak çalışmalara devam etmekte.

Neuralink Çipini İlk Kullananlar Uzuvları Olmayanlar ya da Uzuvlarını Kullanamayanlar Olacak

Peki bu sistem ürünü gerçekten çalışıyor mu? Bunun cevabı elbette çalışıyor. Kısa süre önce ilk kez bir insana Neuralink beyin implantı yapıldı. Musk’ın açıklaması ile Neuralink beyin implantı takılan ilk kişi tamamen iyi durumda ve herhangi bir yan etkinin görülmediği belirtiliyor.  Sadece düşünme gücüyle bilgisayara bağlı fare imlecini hareket ettirebilmekte. 

Hatta bunun için bugün bir video paylaşımı oldu. Bu videoda beynine çip takılan ilk hastanın sadece düşünerek bilgisayar üstünde fare imlecini kontrol etmesiyle satranç oynaması gözler önüne koyuldu. Bu videoya bir yorum yazan Elon Musk, “Uzun vade içinde, beyin motor korteksinden gelen sinyalleri omurganın hasarlı kısmından geçirerek insanların tekrar yürümelerini ve kollarını normal şekilde kullanmalarını sağlamayı mümkün kılacak” paylaşımını yaptı.

Bu arada Elon Musk tarafından geçtiğimiz ay ilk Neuralink ürününün ‘Telepathy’ ismine sahip olacağı da açıklanmıştı. Bu konu hakkında Musk tarafından şunlar dile getirilmişti: “Bu ürün  bilgisayarınızı ve telefonunuzu veya onlar aracılığıyla neredeyse tüm cihazları sadece düşünerek kontrol edecek. Bu ürünün ilk kullanıcıları uzuvlarını kullanamayanlar ya da uzuvları olmayanlar olacaktır. Stephen Hawking’in bir hızlı daktilocu veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabileceğini düşünebilirsiniz. Buradaki amacımız tam olarak da budur.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir