Neuralink şirketi, SEC’e yaptığı başvurunun sonucuna göre 43 milyon dolar tutarında yatırım aldı. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında Founders Fund’dan almış olduğu 280 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelmişti.

Ağustos ayında Founders Fund’dan aldığı 280 milyon dolarlık tutarında yatırımla gündeme gelen Neuralink, şimdi de dikkat çekmeden sessiz sedasız bir şekilde yeni bir yatırım aldı. Elon Musk tarafından kurulan ve beyin dalgalarını okuyabilen implant çipler geliştiren Neuralink şirketi, SEC’e yaptığı başvuruya göre 43 milyon dolar tutarında daha sermayesine ekleyerek risk sermayesi topladı.

Neuralink’in değerlenmesi son zamanlarda şirket tarafından hiç kimseyle paylaşılmadı. Yeni bir gelişme olarak haziran ayında ise Reuters, özel olarak gerçekleştirilen hisse senedi operasyonlarından sonra şirketin değerinin yaklaşık 5 milyar dolar değerinde olduğunu açıklamıştı.

Neuralink

2016 yılında kurulan ve o zamandan bu yana faaliyet gösteren Neuralink, beynin içine ultra ince iplikler yerleştirilebilen dikiş makinesi benzeri bir cihaz tasarladı. İplikler, nöron gruplarından iletilen bilgileri daha açıklayıcı okuyabilen elektrotlar içeren özel tasarlanmış bir çipe bağlanıyor. Muadil girişimler olsa da Neuralink’in yeniliği, implantları kablosuz hale getirmesi ve implante edilen elektrotların sayısını arttırması büyük bir fark olarak açıklanıyor.

Neuralink FDA onayı aldı

Geçtiğimiz mayıs ayında Neuralink, daha önce başvurusu reddedildikten sonra yeni bir onay  alarak insan klinik deneyleri için FDA onayı aldı ve ilk insanlı denemelerinde bulundu. Bu durumla beraber, bu kapsamda şirketin insanlı deneyler ve işe alımlar için gönüllü kişileri arıyordu. 

Neuralink şirketi, bu denemeler için bazı koşullar istiyor. Bunlar ise en az 22 yaşında ve dikey omurilik yaralanması ya da amiyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına sahip en az 10 gönüllü hastalığına sahip kişi istiyor. Toplam da neredeyse 6 yıl boyunca sürecek olan deneye “PRIME Study” ismi veriliyor. Deneyin ilk 18 ayı içinde, gönüllülerin araştırmacılarla beraber aynı ortamda bulunması gerekiyor. 9 farklı buluşma gerçekleştirmesi de gerekmektedir. Arkasından, gönüllüler haftada bir en az iki saat boyunca beyin-bilgisayar arayüzü oturumlarına katılım sağlanması gerekecek. Bu yöntem yaklaşık 5 yıl boyunca devam edeceği öngörülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir