Türkiye’nin 4. operatörü olacak NETGSM için yeni açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda abone alım tarihi gibi detaylara değinildi.

2009’da yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı lisanslar ile hizmet veren NETGSM, Mart ayı itibariyle Türkiye’deki 4. operatör olmak için girişimlere başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda şirketin Mart ayı itibariyle abone alımlarına başlayacağı belirtildi. Böylece Türkiye’de Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom sonrasında yeni seçeneği NETGSM olacak.

Açıklamalar Başkan Öcal’dan geldi

NETGSM ile ilgili açıklamalar NETGSM’in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal’dan geldi. Mobil telefon hizmetlerine ilk defa yeni bir GSM altyapı kurulduğunu aktaran Öcal, abone alımlarının Mart ayı itibariyle başlayacağını söyledi. Şirketin hizmet vereceği hat bloku ise 0510 22X XXXX olacak.

 Başkanı Adem Öcal’ın NETGSM ile ilgili yaptığı tanıtımda öne çıkan açıklamaları ise şöyle;

Diğer operatörlere nazaran biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla farkımızı ortaya koyacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak.

Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap veriyor olacağız. Uygulamalarımızı da yakın zamanda duyuracağız. Özellikle M2M ve IoT kullanımı konusunda abonelerimizi geleceğe hazırlıyoruz. NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir