Sık sık kullanıcı ücretlerini arttırarak yerel fiyatlandırma konusunda kullanıcılarını zor durumda bırakan Netflix, bu sefer yeni bir kararla karşımıza geliyor. Netflix, bu sefer reklamsız ve ucuz abonelik katmanı hakkında kullanıcılarını rahatsız edecek yeni bir adım atıyor. İşte detaylar!

Netflix, 2024’ün başında Kanada ve İngiltere’den yayılarak reklam destekli planların mevcut olduğu belirli ülkelerde “Temel abonelik” planının kullanımdan tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Netflix’in ABD’deki reklamsız abonelik fiyatı 12 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyordu!

ABD’de aylık ücretlendirme 11,99 dolar olarak fiyatlandırılan “Temel plan” kullanımdan kaldırılacak ve abonelere en ucuz reklamsız plan olarak aylık 15,49 dolar seçeneği sunulacak. Bu hamle, artık kullanımdan kaldırılan ve erişilemeyen “Temel planından” bir sonraki mevcut seçeneğe geçiş yapan kullanıcılar adına önemli bir zam haberi olarak geliyor.

Netflix’in ABD’deki reklamsız abonelik fiyatı 12 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyordu!
Netflix’in ABD’deki reklamsız abonelik fiyatı 12 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyordu!

Türkiye’de en ucuz abonelik ücreti şu anda Temel plan. Ücretlendirme olaraksa da 119,99 TL fiyat etiketi ile karşımıza geliyor. Ondan bir üst katman olan “Standart plan” ise şu anda 176,99 TL fiyat etiketine sahip. Eğer Netflix benzer bir politikayı da ülkemizde uygulamayı düşünürse en ucuz plan artık “Standart plan” olarak sunulacak.

Netflix, geçtiğimiz yılın son haftalarında reklam destekli üyeliklerde çeyrekten çeyreğe yaklaşık %70’lik bir artış bildirmişti. Bu oran reklam destekli pazarlardaki tüm Netflix kayıtlarının %40’ını oluşturdu. Bu haliyle oldukça yüksek sayılar olduğunu kabul etmek gerek.

Netflix, bu pazarlardaki yeni kullanıcılara ve yeniden katılan üyeler adına  “Temel planı” aşamalı olarak kaldırmaya başlamıştı. Planın tamamen kullanımdan kaldırılması, reklam destekli abonelik katmanlarına odaklanma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.  Reklam destekli planın şu anda 23 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğuna dair bir veri bulunuyor. Bu haliyle de Netflix’in bu segmenti büyütme önceliğini açıkça vurguluyor.

Greg Peters ya da namı değer Netflix’in eş CEO’su: reklam destekli planın büyümesini ve çekiciliğini vurgulayarak, 1080p’ye yükseltilmiş çözünürlük, çoklu akışlar ve indirmeler de dahil olmak üzere yapılan yeni geliştirmelerden bahsetti. Netflix, “Temel planını” şimdilik belirli reklam destekli ülkelerde kullanımdan kaldırmayı planlıyor. Bu değişiklik ilk olarak Kanada ve İngiltere’de uygulanacak. Gerisini ise izleyip göreceğiz.

Peki, siz Netflix aldığı bu hamle karşısında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın! 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir