Netflix, gönderdikleri bir mesajla çalışanlarını dinlendirdi. Mesajda içerikle ilgili sorun yaşayan çalışanların işten ayrılabileceğini söyledi.

Netflix, “Kategori Merkezi” adlı yeni özelliğini duyurdu

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, özgün ürünleriyle her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Bazı izleyiciler bu içeriği olumlu algılarken bazı izleyiciler olumsuz yönde yorunlar yapabilir. Bu hedef gruplara ek olarak şirket çalışanları da eklenebilir. Rapora göre şirket, çalışanlarına bir mesaj gönderdi. Mesajda, şirketin içeriğini beğenmezse gidebileceğini söyledi.

Şirket, Netflix’in içeriği sevmeyen çalışanlar için bir site olmadığını söylüyor

Netflix’in bir sözcüsü, şirketin kültür sayfasını 2017’den beri ilk kez Perşembe günü güncellediğini söyledi. Ayrıca şirketin son 18 ayını kurum içinde çalışanlarla kültürel konuları tartışarak geçirdiğini de sözlerine ekledi.

Bu güncelleme, platformun izleyicilere nasıl çeşitli programlar sunduğunu açıklayan ‘sanatsal ifade’ adlı bir bölüm de içeriyor. Ancak bu bölümde şirket, belirli sanatçıların seslerini sansürlemek yerine izleyicilerin kendileri için neyin doğru olduğuna karar vermelerine izin verdiğini söyledi.

Ayrıca yayın devi, bazı başlıklar bunu kişisel değerleriyle çelişiyor olarak görse de tarihteki çeşitliliği desteklediğini söyledi. Netflix, çalışanlarına yazdığı bir mektupta, çalışanlar için şunları söyledi:

‘zararlı olduğunu düşündüğü içerikler üzerinde çalışmaları gerekebileceğini ve bunu yapmakta zorlandıkları takdirde ayrılmaları gerektiğini’

Netflix, yıl sonuna kadar oyun kategorisini büyütecek

Netflix gibi birçok şirket kültürel ve politik konuların nasıl ele alınacağı konusunda çalışanlarından, politikacılardan ve hissedarlardan gelen baskılarla karşı karşıya kaldı. Netflix içerikten sorumlu başkan yardımcısı ve CEO’su Ted Sarandos, personele e-posta göndererek görev gücüne destek verdi. Daha sonra çalışanlarla iletişim kurma girişimlerinin durduğunu iddia etti.

Peki siz Netflix’in çalışanlarına karşı bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir