Netflix, bazı olumsuz olayların ardından hızla gelişmeye devam ediyor. Bu kez de TV tarafı için Kategori Merkezi duyurusunda bulundu.

Bu yeni özellik için Netflix Türkiye, resmi olarak şunları dile getirdi; “Araba kovalamacalarına içi giden bir aksiyon tutkunu musunuz? Yoksa durmadan ürkme ihtiyacı duyan bir korku meraklısı mı? Ya da daima espri arayan bir komedi düşkünü mü? Canınız hangisini isterse istesin sonu gelmeyen satırlar boyunca gezinmek veya arama yapmak üzere uzun uzadıya bir yapımın adını girmek kimsenin hoşuna gitmez. İşte tam da bu yüzden dünya çapındaki üyelerimiz tek bir yerden hem favori türlerini kolaylıkla bulsun hem de yeni film, dizi ve özel program kategorilerini keşfetsin diye televizyon menüsünde Kategori Merkezi adlı yeni bir özelliği kullanıma sunduk.”

Firma pek çok kişinin hoşuna gidecek özellik için şunları da dile getirdi; “Bugünden itibaren bu merkezi hem yetişkin hem de çocuk profillerinde sol menüde bulabilirsiniz. Burada düzenli olarak izlemeyi sevdiğiniz içeriklere dayalı olarak kişiselleştirilmiş Top 3 kategorinizi göreceksiniz. Bu yeni, sürükleyici deneyim, Dünya Günü veya Dünya Kadınlar Günü gibi önemli günleri kutlamak için derlenmiş koleksiyonlara da yer verecek. Ayrıca canınız farklı bir şeyler istediğinde kolaylıkla aradığınızı bulabilmeniz için anime, drama, çocuk ve aile gibi dünya çapında popüler kategoriler de burada kendine yer bulacak.” “Bu Kategori Merkezi’ni, eski Kategoriler satırımızın zevklerinize göre uyarlanmış, izleyecek bir şeyler bulmayı çok daha basit ve eğlenceli hâle getiren daha canlı bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz.” diyen Netflix, üye deneyimini geliştirme konusunda çalışmalarına devam edeceklerini de aktardı.

3 11

Netflix, son dönemlerde 2022’nin ilk üç ayında 2021’in son üç ayına oranla 200 bin abone kaybetmesi ile gündemde sık sık yer alıyor. Son 10 yıldır ilk kez bir çeyrek dilimde bir önceki çeyreğe göre abone kaybı yaşayan firma, abone sayısındaki düşüşün devam edeceğini düşünüyor. Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamaya göre şirketin abone kaybı yaşıyor olması ikinci çeyrekte tam olarak 2 milyon seviyesine çıkacak. Bu olumsuz durum tablonun arkasında sayıları artık güçlü rakipler, engellenmeye çalışılan hesap paylaşma ve özellikle de fiyat artışı bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Netflix Türkiye daha önce Temel paket için 26,99 TL, Standart paket için 40,99 TL, Özel paket içinse 54,99 TL alıyordu. Geçtiğimiz haftadan sonra fiyat değişiklikleri yapıldı. Artık Temel paket 37,99 TL, Standart paket 57,99 TL, Özel paket ise tam 77,99 TL oldu. 

Android’in ‘Yakındakilerle Paylaş’ özelliği geliştiriliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir