Sony ve Netflix’den Will Smith’in yer aldığı projeler hakkında durdurma kararı geldi. Oscar sahnesindeki tokat ünlü oyuncuya pahalıya mal olabilir gibi duruyor. İşte detaylar;

94. Akademi Ödülleri’nde dünyaca ünlü Hollywood oyuncusu Will Smith’in komedyen Chris Rock’a attığı tokat günlerdir dünya gündeminde. Kimisinin mizansen olarak değerlendirdiği bu tokatın gerçekliği, gece sonunda ödül konuşmasında Will Smith’in gözyaşlarını tutamayan açıklamasında ünlü oyuncunun bir anlık sinire yenik düştüğünü göstermişti. Fakat bu tokat Smith’in kariyerine ciddi anlamda zarar verebilir gibi duruyor.

Will Smith, 94. Akademi Ödülleri esnasında espri yapan komedyen Chris Rock’ın eşi Jada Pinkett Smith hakkında yaptığı şakanın ardından gülmüş ancak sonrasında yerinden kalkarak Rock’a tokat atmıştı. Ödül konuşmasında Rock’tan özür dileyen ve yıllarca kendisine sevdiklerini koruması söylendiği için o an kendini çok kötü hissettiğini açıklayan Smith gözyaşları içinde şunları söylemişti;

“Bizim yaptığımız işi yapanların bu tür hakaretleri kaldırabilmesi gerektiğini biliyorum; insanların hakkınızda delice konuştuğunu, size saygısızlık ettiğini, bunun karşılığında gülümseyip her şey yolundaymış gibi davranmanız gerektiğini biliyorum. Ama sevgi insana delice şeyler yaptırıyor. Dokuz yaşındayken, babamın annemin kafasının yanına attığı çok sert bir yumrukla annemin yere yıkılmasını izledim. Annemin kan tükürdüğünü gördüm. O yatak odasında yaşanan o an, kim olduğumu tanımlamak adına belki de hayatımın geri kalan her anından daha etkili oldu.

Ardından Smith sosyal medya hesabından da Rock’tan yazılı özür dilse de Netflix’ten yaptırım gecikmedi.

Tokat Will Smith’in kariyerine mal olabilir

Hollywood Reporter’da yer alan bir habere göre, Will Smith’in başrol oyuncusu olarak yer alacağı en az birkaç film şimdilik askıya alındı. Netflix de geçen yıl Temmuz ayında Smith’in yer aldığı yeni gerilim filmi Fast and Loose’un çekimlerini yavaşlattığını açıkladı.

Netflix abonelik ücretleri bir zam daha aldı

Konuyla ilgili açıklama yapan dijital yayın platformu Netflix, Will Smith’i değerlendireceğini söylerken proje için yeni bir yıldız arayıp aramayacağı konusunda sessiz kalmayı tercih etti. Ancak askıya alınan proje sadece Fast and Loose‘da değil. The Hollywood Reporter’a göre The Council ve Bright 2 dahil olmak üzere Netflix Smith’in yer aldığı diğer projeleri de askıya alabilir.

Ayrıca elde edilen diğer raporlara göre Smith’in Sony tarafından durdurulabilecek başka filmleri de var. Bu projeler arasında ise geçtiğimiz yıllara damgasını vuran Hancock fiminin devam filmi ve Karate Kid’in devamı bulunuyor. Ayrıca Smith’in merakla beklenen bir diğer devam filmi Bad Boys 4 için de yapımcılarla iplerin gerildiği iddia edildi.

Aryıca Smith tokat sonrasında Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden de ayrıldığını açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir