Netflix, İngiltere ve İrlanda’da fiyatları artırdı. Minimum paket 1 Euro, maksimum paket 16 Euro arttı.

Netflix, Ocak ayında fiyatları 1-2 ABD doları artırarak minimum paketi 9,99 dolara çıkardı. İçerik çeşitliliğini artırma kararı aldıklarını söyleyen şirket, şimdi de İngiltere ve İrlanda’da abonelik ücretini 1-2 £ artırdı.

Bir Netflix sözcüsü The Guardian’a şunları söyledi:

“Fiyat güncellemelerimiz, hizmetlerimize ve kataloğumuza yaptığımız yatırımın sonucudur. Gelecekte de katılımcılarımızın sevdiği diziler, belgeseller ve filmler üretmeye devam edeceğiz ve yaratıcı içerik sektörüne yatırım yapacağız.”

İngiltere’deki en küçük Netflix paketinin maliyeti 7 Sterlin

netflix ingiltere irlanda fiyatlari zamlandi 1 1 1

Netflix’in İngiltere’de Temel Plan yani tek kullanıcıya izin veren ve 480P çözünürlük sunan paketi 5.99 Sterlin’den 6.99 Sterlin’e çıkarıldı. Standart Plan yani çift kullanıcıya izin veren ve HD görüntü kalitesi sunan paketi 1 Sterlin artarak 10.99 Sterlin’e yükseldi. En büyük artış ise Özel Plan yani dört kullanıcıya ve 4K çözünürlüğe paketinde görüldü. Bu paketin fiyatı daha önce 13.99 Sterlin’ken 15.99 Sterlin’e çıktı.

netflix ingiltere irlanda fiyatlari zamlandi 2

Netflix, İrlanda’da Temel planı 7,99 Euro’dan 8,99 Euro’ya yükseltti. Standart Planın fiyatına baktığımızda 2 Euro artarak 14,99 Euro’ya çıkarken, en yüksek paket olan Özel Planın fiyatı 20,99 Euro oldu.

Dijital yayın platformu yeni aboneleri cari fiyatlarla faturalandıracak. Ancak, fiyat artışı mevcut müşteriler tarafından hemen görülemeyecek. Şirketin son dönemlerde ardı ardına zam yapması rakipleri de bu kadar güçlenirken pek de mantıklı bir strateji değil.

Türk Netflix fiyatları artacak mı?

Netflix, Türkiye’de fiyatını en son Mart 2021’de artırmıştı. Yükseltmenin ardından daha önce 17,99 TL olan baz plan 26,99 TL’ye, Standart plan 29,99 TL’den 40,99 TL’ye, 41,99 TL olan Özel plan ise 54,99 TL’ye çıkarıldı.

Netflix’teki Fast Laughs nedir?

Şirket, abonelik paketlerinin fiyatlarını bir yıldır değiştirmedi. Ancak son dönemde çok sayıda yabancı ürün ve hizmetin güncellendiği göz önüne alındığında dolar/Türk lirası arasındaki dalgalanmadan etkileniyor. Yakın gelecekte Türk Netflix fiyatlarının yükseltilmesine yönelik bir karar açıklanması bekleniyor.

Peki siz Netflix’in bu fiyat artışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce artışlar bizi de etkileyecek mi? Netflix abonelik ücretleri artarsa kullanmaya devam eder misiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir