Netflix ve Anima Okul, görsel efekt sanatçılarının yetiştirilmesi ve istihdam sağlayabilmesi için ücretsiz bir eğitim programı kurmak için hazırlıklara başladı. Yedi ay sürecek olan bu eğitim için başvurular ise 8 Mayıs’ta açılıyor.

Lider eğlence platformlarından biri olan Netflix, Grow Creative programı ile Türkiye’deki kreatif sektöre katkı sağlayacak olan projeler üretiyor. Anima Okul iş birliği ile gerçekleşecek olan yeni eğitim programı ile görsel efekt alanında sektörü ileriye taşıyacak yetenekleri geliştirmek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ise istihdam olanaklarından faydalanabilecek.

kapak 1600x900 1

İlk ders 20 Haziran’da başlıyor

Yedi ay sürecek olan Görsel Efekt Eğitimi, ‘Modelling’, ‘Texture’, ‘Render-Lighting’, ‘Animation Mocap’, ‘Previz’ ve ‘2D-3D VFX-Compositing’ başlıkları altında altı kapsamlı modülden oluşacak. 180 saatlik programı tamamlayan katılımcılar, eğitimden sonra bilgilerini tazelemek amacı ile program materyallerine online erişim sağlayabilecekler. Tümüyle ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim başvuruları, 8 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasından yapılacak. Eleme süreci bittikten sonra eğitim 20 Haziran’da başlayacak.

Kreatif sektöre katkı sağlayacak

Anima Okul iş birliği ile hayata geçirilecek olan ‘Görsel Efekt Eğitimi’, Netflix’in kreatif sektörü geliştirmek ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla projeler üreten Grow Creative programının imzasını taşıyor. Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilmiş olan Grow Creative projeleri arasında ‘Yaratıcı Yapımcılık Programı’, ‘Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi’, ‘Netflix Series Lab’ projesi, Pitching platformu ile iş birliği de dahil olmak üzere pek çok farklı girişim yer alıyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir