Netflix CEO’su Reed Hastings, bir yatırımcı toplantısında abonelik maliyetlerini düşük tutmak için duyurular ekleyeceklerini söyledi.

En pahalı dijital yayın platformlarından biri olan Netflix’in kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, maliyet düşürücü tedbirleri açıkladı. Hastings, şirketin 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu açıklayan bir videoda konuştu. Aralık 2021’de dünya çapında 221 milyon (Türkiye’de en az 3 milyon) abonesi olan Netflix, 2022’nin ilk çeyreğinde 200.000 kullanıcı kaybı bildirdi.

Bu sayı toplam abone sayısına göre küçük gibi görünse de 10 yılı aşkın süredir ilk kayıp olması nedeniyle Netflix için ciddi tehlike oluşturuyor.

Netflix daha ucuz olacak, ancak reklam verecek

Reed Hastings yatırımcılarla yaptığı bir röportajda şunları söyledi:

“Netflix’i takip edenler, benim reklamcılığın karmaşıklığına karşı olduğumu ve aboneliklerin basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu bilirler” 

Bu açıklamasıyla Hastings, insanların alışveriş yaptığı bir mecrada reklam yapılmasından hoşlanmadığını belirterek, “Fakat buna ne kadar taraftarsam o kadar tüketici talebi taraftarıyım.” Şirket platformu daha uygun kullanmak isteyenler için reklamlı abonelik sistemini başlatacak. Ancak konuyla iligli yorum yapan uzmanlara göre bunun tüketiciler açısından hoş karşılanıp karşılanmayacağı araya girecek reklamların nasıl tasarlanacağına bağlı.

Netflix Türkiye kullanıcılarını çok kızdıracak

Netflix CEO’su Hastings, rakip platformların zaten bir reklam abonelik paketi sunduğunu hatırlatarak, “Bu model açıkça Hulu’da çalışıyor. Disney ve HBO da aynısını yaptı. İşe yaradığından pek şüphemiz olduğunu sanmıyorum. Tüm şirketler bunu anlıyor” dedi.

1-2 yıl içinde çıkacak

Netflix, reklam destekli paketini bir veya iki yıl içinde yayınlayacak. Reed Hastings bu paketin fiyatını açıklamadı. Şu anda ABD’de, 480P kalitesiyle Netflix Temel Planı 9,99 ABD doları ve 4K UHD ile Premium Plan 19,99 ABD dolarıdır.

Netflix Türkiye fiyatı Nisan ayı başında arttı. Yeni dönemde Temel Plan 37.99 TL, Standart Plan 57.99 TL ve Özel Plan 77.99 TL oldu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Netflix’i daha uygun fiyata reklamlı olarak kullanmak ister misiniz? Yoksa daha yüksek ücret ödemeyi ya da platformun rakiplerine yönelmeyi mi tercih edersiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir