Netflix, hesapları paylaşanlar için ek maliyet getireceğini söyledi. Ancak bazı ülkeler çifte standart uygulayarak bunu görmezden geliyor.

Geçen yıl Mart ayında yaptığı açıklamada Netflix, hesap paylaşan yani şifrelerini başkalarına geçiren abonelerinden ek ücret alacağını açıklamıştı. Ancak kararı aynı evde yaşamayan ve ortak hesap kullanarak harcamaları paylaşan kişilerle aldığını söyledi. Ancak tüketicilerden almamasına karşılık dün ortaya çıkan bilgilere göre bu durum her ülkede için geçerli olmayacak.

Netflix, ABD kullanıcılarının hesaplarını paylaşmasına izin veriyor!

Paylaşılan verilere göre, Netflix kullanıcılarının %50’den fazlası bir hesap paylaşıyor. Bunun yerine ya ücretin bir kısmını ya da Disney, Hulu ve HBO gibi onu paylaşan kişinin şifrelerini alır. Bu nedenle şirket, şifrelerini aile dışındaki kişilerle paylaşanlardan ek ücret ödeyeceğini söylüyor.

Ancak bugün yapılan bir röportajda şirketten bir yetkili, platformun hesap ortaklarına vereceği ekstra ücretin Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olmayacağını söyledi. Çünkü az önce test ettiğimiz abonelik sisteminde, hesabını evden uzakta yaşayan kişilerle paylaşmak isteyenler ayda ekstra 2,99$ alıyor.

Yani şifrelerini başkalarıyla paylaşanlara para cezası ödemek yerine, üyelik sistemi kapsamında küçük bir ekstra ücret ödeyerek yaptıklarını yasallaştırıyorlar. Bu 2.99$ ücret 2 yeni kullanıcı için de geçerli olacak.

Netflix abonelik ücretleri bir zam daha aldı

Ceza infaz sisteminin Avrupa’nın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de uygulanacak benzer bir ücreti içermesi bekleniyor. Yani şifrenizi paylaşan herkes yaklaşık 3 dolar ek ücret alabilir. Bu açından baktığımızda ülkemizdeki kullanıcılardan da TL bazında makul bir fiyat alınması gerekiyor. Elbette bize gelecek sistem kaç kişiye bölündüğünü hesaba katmayacaktır.

Bugüne kadar platform Türkiye’deki fiyatlarını önemli ölçüde artırdı. Ancak yeni fiyat Temel plan için 37,99 TL, Standart plan için 57,99 TL ve Premium plan için 77,99 TL’dir. Dolayısıyla Türk Lirası’nda makul bir dolar dönüşümü yaparsak 45 Türk Lirası’nın çok altında bir miktar görmeyi bekliyoruz.

2022 Netflix fiyatları (Zamlı)

  • Temel Plan: 37,99 TL – Tek cihaz, 480p Çözünürlük
  • Standart Plan: 57,99 TL – İki cihaz, 1080p Çözünürlük
  • Özel Plan: 77,99 TL – Dört cihaz, 4K + HDR Çözünürlük

Peki siz Netflix’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketin ardı ardına yaptığı zamanlar sonrasında aboneliğinizi sonlandırmayı düşünüyor musunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir