Netflix, yeni bilgilere göre 6 ay öncesinden yayın yapacak abonelerinin bazı içeriklerini göstererek geri bildirim alıyor.

Netflix neden bazı dizi ve filmleri kaldırıyor?

Bu sistem aracılığıyla şirket, içeriğin yayınlanmasına veya düzenlenmesine karar veriyor. En büyük dijital yayın platformu Netflix, geçtiğimiz hafta 10 yılı aşkın süredir ilk kez abone kaybettiğini duyurdu. Bu habere göre Netflix hissesi dibe vurdu. Ve şirkette önemli değişiklikler var. Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan Netflix’de popüler olan üretimler de dahil olmak üzere iptal edildi, şirketin iç politikasında düzenleme yapıldı.

Android Netflix indirmek için
iOS Netflix indirmek için

Netflix abonelerinin kaybı daha düşük kaliteli içeriklerin sonucu olurken, şirket yeni önlemler açıkladı. (aslında daha önce) önlemek için Variety tarafından yayınlanan ayrıntılara göre Netflix, platformda herhangi bir ürün yayınlamadan önce bu ürünleri bazı abonelerle önizleme olarak test etmeye başladı.

Netflix bazı içerikler için 6 ay öncesinden geri bildirim alıyor

Netflix, şu anda yalnızca ABD’de geçerli olan bu gösterge kapsamında az sayıda aboneye dizi ve film gösteriyor. İçeriğin yayınlanmasından yaklaşık 6 ay önce gerçekleşen bu yayına katılan aboneler, içeriği eksiksiz görüntüledikten sonra da içerikle ilgili düşüncelerini yansıtan anketi dolduruyor.

Bu anketi tamamladıktan sonra, şirket içerikte düzenlemeler yapabilir veya alınan geri bildirimlere dayanarak içeriği doğrudan yayınlayıp yayınlamama konusunda nihai kararı verebilir. Yeni paylaşılan uygulamanın Netflix’in içerik kalitesini tekrar artırmasına yardımcı olması bekleniyor.

Netflix, Variety News’in ardından programın varlığını doğruladı. Şirketin bu programının Mayıs 2021’den beri yürürlükte olduğunu duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir