Netflix, başkalarıyla paylaşanlardan ekstra ücret alacağını söylüyordu. Ancak şirket bu özellikle istediğini alamadı.

Netflix tutmayacağını düşündüğü içerikleri bazı kullanıcılar üzerinde deniyor

Netflix, son birkaç aydır zor zamanlar geçiriyor. Çalkantılı günler yaşayan platform, ilk olarak geçtiğimiz haftalarda abone kaybını açıklamıştı. Akış platformu, Mart ayında hane dışında farklı kişilerle şifre paylaşan kişilerden ek ücret talep edecek bir özelliği test etmeye başladı.

iOS için Netflix indir
Android için Netflix indir

Netflix’in ek ücret talebi beklenen başarıyı göstermedi

Netflix, giriş şifrelerini farklı kişilerle imzalarını paylaşan kullanıcılardan ek ücret talep etme politikasını Kosta Rika, Şili ve Peru’da test ediyor. Ancak bu ülkelerden kullanıcılar sadece kendileri için geçerli olan bu durumdan oldukça rahatsız.

Fakat şifre paylaşımı için ekstra ücret isteyen Netflix bu ülkelerde popülaritesini kaybetmeye başladı. Hızla abone kaybetmek platform için iyi değil. Hele ki piyasadaki rakipleri artarken… Ancak şirket, uygulamak istediği politikada istediği gibi başarılı olamadı.

Açıklanan bilgilere göre Netflix, bu ülkelerde kimlerden ekstra ücret alacağını belirleyemedi. Kosta Rika, Şili ve Peru’da şifrelerini paylaşmakta olan birçok abone, henüz herhangi bir ek ücret ödemediklerini bildiriyor. Bu konudaki tahmine göre Netflix, insanları “hane dışından insanlarla paylaşma” noktasına kadar tanımlamakta zorlanıyor. Bu özellikle abone kaybetmeye başlayan şirketin söz konusu özellikle ilgili geri adım atabileceği konuşuluyor.

Netflix abone kaybediyor

Netflix şu anda büyük bir kan kaybının eşiğinde. Yürüttüğü politikalar ve yaptığı artış, platforma abone sayısının ciddi şekilde düşmesine neden oldu. Analistlerin tahminlerine göre, platform ikinci çeyrekte 2 milyon düşüş yaşayacak. Bunun yanı sıra 200.000 abone Netflix kayıtlarını silerek Disney’e geçiş yaptığı söyleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Netflix bu politikasından vazgeçer mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir