Netflix reklam abonelik sistemi için çalışmaya devam ediyor. Yeni bir rapor, Netflix’in reklamcılık için Google ile bir anlaşmaya varmaya çalıştığını gösteriyor. Detaylar burada!

Netflix kendi Android TV Box modelini tanıtabilir

Netflix, bu yılın başlarında reklam destekli bir abonelik seçeneği geliştirdiklerini doğruladı ve şirketin bu reklamlar için Google’ı bir ortak olarak düşündüğü görülüyor. CNBC, Netflix ve Google’ın yaklaşmakta olan reklama abonelikleri tartıştığını ancak herhangi bir anlaşmaya varılmadığını bildirdi.

Kaynaklar, CNBC’ye Netflix’in reklam gelirinin çoğunu oluşturan Google ile görüşme halinde olduğunu söylüyor. The Information’ın daha önce bildirdiği gibi Netflix, reklam satış ortaklıklarını görüşmek üzere Comcast/NBCUniversal ve Roku ile de bir araya geldi. NBC Universal ve Google şu anda yorum yapmayı reddediyor.

iOS için Netflix indir
Android için Netflix indir

Google Netflix anlaşması tarihe geçebilir

Netflix’in akış hizmetinde en azından Google’ı potansiyel bir reklam ortağı olarak görmesine şaşmamalı, ancak Google tarafından bu konuda bir anlaşma imzalamak için henüz çok erken olduğu görülüyor. Google bu anlaşmaya sadık kalırsa, Netflix’in bugün hala dünyanın ilk akış hizmeti olduğu göz önüne alındığında, bu anlaşma büyük bir anlaşma olarak tarihe geçebilir. Ancak Google’ın video reklamcılığı konusunda çok az deneyimi olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek. Çünkü şirket algoritması nedeniyle öncelikle çevrimiçi reklamcılığa odaklanıyor.

Google, Netflix’in tek en büyük video platformu olan YouTube’da da reklam veriyor ancak YouTube’da algoritma olarak şirkete bağlı olduğundan Google’ın bu reklamları yöntemesinin daha kolay olduğu da bir gerçek. Netflix’in ayrıca NBC Universal ve Roku ile görüşmelerde olduğu söyleniyor ve Netflix’in Roku’yu tamamen satın aldığına dair söylentiler var.

Yakın tarihli bir rapora göre Netflix, önümüzdeki iki ila üç ay boyunca bir reklam ortağı sözleşmesi yapmak istiyor. Peki siz Netflix’in reklamlı abonelik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir