Popüler yayın akışı platformu Netflix, Roku’yu tanınmış Android TV Box üreticilerinden satın almaya çalışıyor. Başarılı olursa, şirket kendi ekipmanını satabilecek. İşte detaylar:

Netflix “şifre paylaşım” özelliğiyle ilgili geri adım atabilir

Günümüzde akıllı televizyonların evlerimize girmesiyle birlikte televizyon izleme algısı tamamen değişti. Artık birçok kişinin Netflix’ten Amazon Prime Video’ya, HBO Max’ten Disney Plus’a kadar birçok aboneliği var.

Raporlara göre, şu anda tüm akış platformlarından daha popüler olan Netflix, yalnızca bir dijital akış platformu olarak kalmak istemiyor. Şirket daha fazlasına odaklanıyor. Şirket bu doğrultuda bazı şirketlerin hisselerini almaya başladı. :Çok yakın bir zamanda Netflix imzası taşıyan bir Android TV Box görebiliriz.

Android için Netflix indir
iOS için Netflix indir

Netflix kendi Android TV Box’ını tanıtabilir!

Netflix yöneticilerinin, popüler Android TV Box ve Stick’i yapan Roku bölümlerini satın almak istedikleri ortaya çıktı. Özellikle bu şirketin son 11 ayda değerinin yüzde 80’ini kaybettiği düşünülürse, bu şirket için uzun vadede beklenenden daha değerli bir fırsat olabilir.

İlk olarak Business Insider tarafından paylaşılan raporlara göre Netflix, birkaç haftadır Roku yöneticileriyle masada oturuyor. İddialara göre şirket Roku’dan sadece hisse almak değil, şirketi tamamen satın almak istiyor. Fiyatların mevcut seviyesinde kalmasını istediği içinde şimdilik bu satın almayla gündeme gelmek istemediği söyleniyor. Zira Netflix’in bu hamlesi rakiplerini de harekete geçirebilir ve satın almada iş ciddi bir rekabete dönüşebilir.

Başka bir iddiaya göre, bu durumu ticarete çevirmek isteyen Roku çalışanları olduğu için hisse alım penceresinin tüm çalışanlara kapatıldığı yönünde. Bu, kimsenin daha sonra çıkacağını bildiği hisseleri satın alamayacağı anlamına gelir.

Bu satın alma sürecinin nedenlerinden biri de dünyanın en karlı ve popüler dijital yayın platformu haline gelen Netflix’in rakiplerinden sıyrılma arzusu olduğu düşünülüyor. Şirket artık Disney ve Amazon gibi akış platformlarıyla değil, doğrudan Apple TV gibi büyük oyuncularla rekabet etmek istiyor.

Şirket eğer hedeflerini gerçekleştirirse Netflix TV Kutusu satın alan kişilere çeşitli abonelik hediyeleri sunmaya yönelebilir. Tabii ki tam tersi senaryoya da iki senelik aboneliklere karşılık kendi TV Box’ını da ücretsiz verebilir.

Netflix’in kendi TV kutusu hedefine ulaşmasının en büyük anahtarı Roku’dur. Çünkü Roku’nun artık Roku Express (2019), Roku Streaming Stick 4K (2021) ve Roku Streaming Stick + gibi tüm farklı cihaz türlerinde kullanılabilen ürünleri var. Ancak şirketin bu hedefini ne ölçüde gerçekleştirebileceği ya da Roku’yu satın alsa da kendi TV kutusunu ne zaman piyasaya süreceği noktasında bir yorum yapmak için henüz çok erken.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir