Mobil oyunlarıyla kullanıcılara yeni seçenekler sunan Netflix, bugüne kadar mobil oyunlardan istediklerini alamadı. Ancak Netflix şimdi yeni mobil oyun stüdyosu ile dengeleri değiştirmeyi hedefliyor.

Netflix, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı atılım ile abonelerine mobil oyunlar sunmaya başlamıştı. Mobil oyunlar başlangıç aşamasına beklenen ilgiyi görmese de Netflix bundan vazgeçmek istemiyor. Yapılan açıklamalarda platform dahilinde Helsinki’de yeni bir oyun stüdyosu kurulduğu belirtildi.2022 yılına kadarki süreçte oyun sayısını 26’ya çıkarmak isteyen Netflix, yeni oyun stüdyosuyla birlikte sektördeki gücünü arttırmayı hedefliyor.

Netflix’in yeni mobil oyunları belli oldu

Netflix oyun stüdyosu dengeleri değiştirebilir mi?

Yeni oyun stüdyosu için Netflix’in iddialı ve kararlı olduğu net olarak görülebiliyor. Zira stüdyonun başına Zynga ve Electronic Arts’taki çalışmalarıyla tanınan Marko Lastikka getirildi. Oyun alanında başarılı çalışmalar yapan Lastikka, bilgi ve deneyimlerini bundan sonra Netflix için kullanacak. Lastikka, Farmville 2 ve 3 ile SimCity gibi projelerde yer almıştı. Yeni oyunlar yine mobil odaklı olacak ve Netflix abonelerine sunulacak. Reklam ve oyun içi satın almaları desteklemeyecek olan Netflix, böylece oyuna odaklanılmasını sağlayacak.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir