Android cihazlar arasında dosya aktarımını kolaylaştıran yakındaki cihazlarla paylaşım, yeni güncelleme ile daha da verimli hale getirildi.

Apple cihazları arasında hızlı ve güvenli dosya paylaşımı sağlayan AirDrop’un Android eşdeğeri. Yakın Paylaşım, Android 6 veya sonraki sürümlere sahip tüm telefonlarda kullanılabilir.

Android cihazlara uygulama paylaşım özelliği geldi

Ancak kullanıcılara göre yakındaki cihazlarla paylaşmanın bir dezavantajı var: Cihazlar arasında dosya paylaşırken, aynı Google hesabıyla oturum açmış olsalar bile alıcının onayını gerektiriyor. Apple’da durum böyle değil. Dosyalar, aynı genel Apple Kimliği kullanılarak herhangi bir yetkilendirme olmaksızın bir aygıta gönderilebilir.

Yakındakilerle Paylaş özelliği geliştiriliyor

1

Android telefonunuzdaki Yakındaki sistemlerle Paylaş için cihazınızla paylaşma seçeneği ekleyen Google Play Hizmetlerine yönelik yeni bir güncelleme. Kullanıcılar artık kimlik doğrulama gerektirmeden aynı Google hesabını kullanarak cihazlarına hızlı bir şekilde dosya gönderebilir.

Yakında kullanıma sunulacak olan yeni özelliği, yandaki “Paylaş” menüsündeki “Cihazlar” bölümünü seçerek kullanabilirsiniz. Burada Gmail hesabınızın şu anda açık olduğu tüm Android cihazlar listelenir ve dosya aktarmak istediğiniz telefonu veya Chromebook’u seçtiğinizde gönderme işlemi tamamlanır.

Her zaman olduğu gibi, Google hesabı olmayan cihazlara dosya gönderme girişimleri, alıcının onayını gerektirecektir. Yakınlarda Paylaş ile yalnızca fotoğraf, video ve benzeri dosyaları değil, uygulamaları da paylaşabilirsiniz. Bu özellik Android telefonlar ve Chromebook’lar arasında sorunsuz bir şekilde çalışsa da Windows’ta mevcut değildir.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir