Netflix’e yapılan açıklamanın ardından platformun kapatılıp kapatılmadığına dair bir soru ortaya çıktı. İşte detaylar…

Netflix, Squid Game’in 2. sezonunun geleceğini duyurdu

Ülkenin gündemi haline gelen Netflix, Twitter başta olmak üzere hemen hemen tüm sosyal medya platformlarında konuşuluyor. Cem Yılmaz’ın yazdığı Eşhan Kuneri dizisi başta olmak üzere genel olarak platformun tüm yapımlarını eleştiren açıklama üzerine tartışmalar sürüyor. Bu da sosyal medyada “Netflix kapatılacak mı?” sorularının gündeme gelmesine neden oldu.

Netflix kapatılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Netflix ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada özellikle Cem Yılmaz’ın Erşan Kuneri dizisinden bahsediyor. Bunun üzerine sosyal medyada birçok kişi Yılmaz’a ve platforma destek mesajları göndermeye başladı. Netflix kapanıyor mu?

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

Netflix’te küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddini aşmıştır.

Bu açıklamanın ardından platforma destek verenler, YouTube’dan Netflix’e çeşitli platformlarda geçmişte yapılan müdahalelere dikkat çekti. Her şeyden önce kullanıcılar burada içeriği görmenin bir ücret ödediklerini ve Netflix’in 18 yaşından büyükleri hedef kitlesi olarak gören daha çok yetişkinlere hitap ettiğinden dolayı müdahale etmemesi gerektiğini savunuyor.

Önce Netflix’in kapatılıp kapatılmayacağı sorusuna cevap vermek gerekirse şu anda böyle bir durum yok. Ancak açıklama yapıldıktan sonra bu konu hakkında yapılan araştırmalar ilerde platformun belirli şartlara tabi olarak yayın hayatına devam edebileceğini gösteriyor. Çünkü ülkemizde tüm dijital yayın platformları RTÜK çatısı altında toplanmaktadır. Bu nedenle Netflix her ne kadar yurt dışındaki bir şirkette olsa ülkemizde yayın yapmaya devam etmek için bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Dolayısıyla Erşan Kuneri gibi içeriklerin kaldırılması için Netflix’e talep gönderildiğinde, platformun kabul etmemesi durumunda bu cezalar uygulanabilir. Hatta ve hatta talebin kabul edilmemesi durumunda belirlenen içerikler kaldırılana kadar platforma erişimin engellenmesi gibi durumlara meydana gelebilir. Ancak, henüz böyle bir resmi talepte bulunmamaktadır.

İlerleyen günlerde yaşanacak gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir