Apple TV’e olan teknik sınırlamalardan ötürü Netflix, AirPlay desteğini durdurmuştu. Bu sebeple beraber iPhone ve iPad kullanıcıları Netflix içeriklerini Apple TV’ye yansıtamıyorlar. Ancak bu durum için çeşitli çözüm yolları bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Netflix’i iPhone cihazınızdan nasıl TV’nize yansıtabileceğinize bakacağız. Netflix’i iPhone cihazınız ile TV’ye yansıtmak için yapabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Gelin şimdi iPhone ile Netflix nasıl yansıtılır bakalım.

Netflix’i iPhone’unuzdan TV’ye yansıtma

1 1581765222

Chromecast

Netflix için AirPlay benzeri bir deneyim yaşamak için en güvenli yollardan biri olarak Chromecast satın alabilirsiniz. Chromecast, Google’ın bir yayın cihazıdır diyebiliriz. 30 dolar seviyesinde bir fiyat etiketine sahip olan bu cihazın bir kumandası bulunmuyor. Kullanımı oldukça basit olurken, kurulum sonrasında etkileştirmek gerekiyor. Daha sonra ise Netflix uygulamasında Cast simgesini göreceksiniz. Cast simgesine dokunun ve Chromecast cihazınızı seçin. Artık iPhone Netflix uygulamasını açtığınız zaman Chromecast aracılığı ile TV’nize yansıtabileceksiniz. Diğer yandan iPhone ve iPad cihazınız ile oynatma kontrollerinizi yapabilirsiniz.

Chromecast tarafında doğrudan web’e bağlı oluyor ve Chromecast cihazından yayın geçiyor. Bu işlem oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmiş oluyor.

Akıllı TV üzerinden Netflix uygulamasını kullanma

Eğer bir akıllı televizyonunuz var ise bu noktada Netflix uygulamasına desteği bulunuyordur. Bu kapsamda kütüphaneniz üzerinden Netflix uygulamasını indirerek kurun. Daha sonra iPhone cihazınız üzerinden Netflix hesabınıza giriş yapın ve daha sonra bir içerik oynatmaya başlayın. Daha sonra aynı Wifi ağında olduğunuz iPhone cihazınız üzerinde bir yayınla düğmesi olacaktır. O düğmeye bastığınız zaman iPhone cihazınızda oynayan içerik televizyonunuza gönderilecektir.

Siz iPhone cihazınızda gezinmeye devam ederken, medya içeriğinizi akıllı TV’nizde oynatmaya devam edebilirsiniz. Sizlerde iPhone cihazınızdan televizyonunuza bu yöntemler ile Netflix yansıtabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir