Popüler platform Netflix’in bir süredir test aşamasında olan yeni girişimi Netflix Games bugünden itibaren 5 farklı oyun ile beraber Türkiye’de ve dünyada erişime açıldı.

Dünyanın en çok kullanılan video akış servislerinden biri olan Netflix, bilindiği üzere geçtiğimiz aylar içerisinde oyun dünyasına gireceğini duyurdu. Ardından ise ilk oyunlarını belli başlı ülkeler için erişime açtı. Şu anda Netflix, Netflix Games adı ile ülkemizde ve daha pek çok ülkede resmi olarak erişime sunuldu. Bugünden itibaren Android bir telefona ve Netflix üyeliğine sahip olan herkes için erişime açılan ilk 5 oyunu Netflix üzerinden oynamak mümkün olacak. Erişime açılan ilk Netflix oyunları şu şekilde; 

  • Stranger Things 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Netflix şu an için erişime açık olan 5 oyun dışında ilerde bu deneyimi daha da geliştireceklerini ve yeni oyunlar ekleyeceklerini açıkladı. 

2 4

Netflix Games nedir?

Netflix üyeliğini ile tüm oyunlara erişim sağlanabilir

Oyunları oynamak için tek ihtiyacınız olan bir Netflix üyeliğidir. Reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlara gerek yoktur. 

Dünyanın yer yerinde Android cihazlarda kullanılabilir

Netflix mobil oyunlarını şu an için Android cihazlarda bulabilirsiniz. Netflix hesabınız ile oturum açıp profile giriş yaptığınızda: 

  • Android cep telefonu kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. 
  • Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek veya indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Dünyanın her yerindeki oyuncular için açıktı

Mobil oyunların her birinde pek çok dil seçeneği yer alıyor. Oyunlarınızın varsayılan dili, otomatik bir şekilde Netflix profilinde belirtilen dil tercihinize göre yapılacak. Tercih edilen dil henüz eklenmemişse, oyunların varsayılan dili İngilizce olarak karşınıza çıkar. 

3 2

Netflix hesabında yer alan tüm profiller oyunları oynayabilir

Üyeler, aynı hesap ile beraber birden fazla mobil cihazdan oyun oynamak mümkün olacak. Olur da cihaz sınırı aşarsanız bilgilendirme yapılacak ve bu sayede gerekirse yeni bir cihazda oynamak için kullanılmayan cihazlardaki oturumu kapatabilecek veya bu cihazları Netflix.com adresi üzerinden uzaktan devre dışı bırakabileceksiniz. 

Sadece yetişkinler için aktiftir

Çocuk güvenliğinin ebeveynler, bakıcılar ve veliler için ne kadar önemli olduğunu herkes tarafından bilinir. Bu sebeple de bu oyunlar çocuk profilinde yer almayacak. Çocukların yetişkin profillerine erişimlerini engellemek için ise PIN kodu belirlediyseniz Netflix’te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodunu kullanmanız gerekecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir