Dünyanın popüler dijital içerik seyretme platformu Netflix, yeni oyun hizmeti geçtiğimiz hafta içerisinde Android cihaza sahip olan tüm aboneleri için sunulmaya başlanmıştı. Bu hizmet salı akşam saatlerinde resmi olarak iOS kullanıcıları içinde sunuldu. Netflix Games, hizmetten faydalananlara reklamlar veya uygulama içi satın alımlar olmadan sınırlı sayıda mobil oyuna erişim imkanı sunuyor. 

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın attığı bir tweet, ilk aşamada sunulan beş oyununun zaten App Store’dan tek tek indirilebildiğini gösteriyor. Bunlar Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter (Up) ve Card Blast olarak görülüyor. Yeni duyurulan Hextech Mayhem: A League of Legends Story (Switch ve PC’de 10 dolara satılıyor mal olacak) Netflix aboneleri için de ücretsiz olarak sunulacak. Özellikle de Apple’ın diğer oyun platformları ve hizmetlerinin önüne geçmek için Apple Store politikaları sebebiyle Netflix Games’in iOS cihazlarda kullanıma sunulması ile beraber çeşitli endişeler ortaya çıktı. Politika, genellikle üçüncü taraf uygulamalar için vitrin görevi görmesini engeller. @NetflixGeeked hesabı üzerinden paylaşılan tweet’e göre Çarşamba gününden itibaren Netflix platformunun ana uygulamasını nasıl düzenlediğini be Android cihazlarda olduğu gibi kullanıcıların Play Store uygulamasından indirecekleri oyunları seçebilecekleri hepsi bir arada bir oyun merkezi olarak hizmet edip etmediğini görmek mümkündür.

11 8

Microsoft xCloud, Nvidia Geforce Now, Google Stadia ve Facebook Gaming gibi diğer bulut oyun platformları, Apple’ın belirlediği App Store kısıtlamaları sebebiyle iOS platformlarda yer bulmakta zorluk çekiyor. Bu platformların tamamı, web uygulamaları olarak ise kullanıma sunularak Apple’ın politikalarının etrafında bulunmaya çalışıyor. Fakat bunun en iyi oyun deneyimi sağladığı da dile getiriliyor. Gurman, Bloomberg’de Netflix Games uygulamalarını bir hesap olmadan bireysel olarak aktif hale getiren oyunculardan Apple’ın uygulama içi sistemlerini kullanarak Netflix’e kaydolmalarının istendiği dile getirildi. Herhangi bir kullanıcı bunu yaptığı taktirde, Apple ilk yıl içerisinde ödemeler için yüzde 30’luk bir komisyon, ardından ise bundaki sonraki her ödeme içerisinde yüzde 15’lik bir komisyon olacak. Netflix hala ana uygulamasında, Apple’ın ödeme sistemini üzerinden yeni müşteri kaydı almak mümkün değildir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir