Popüler yayın platformu Netflix, ABD fiyatlarını 1 dolardan 2 dolara, en ucuz planı ise 10 dolara çıkardı.

Bu haberin ardından Türkiye’de fiyat artışı olup olmayacağı merak konusu oldu. Çevrimiçi diziler ve film izleme platformları giderek daha popüler hale geliyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da milyonlarca kişi bu platformları satın alarak yayınlanan içerikleri takip ediyor. Hatta dünyanın en popüler yayın platformlarından biri olan Disney Plus ülkemize geldiğinde Türkiye’de platformunun büyük bir rakibi olabileceğine dair yeni bir iddiayı sizlerle paylaşmıştık.

Bildiğiniz gibi Netflix en çok kullanılan platform formlarından biridir. Yeni yılın başlamasından sonra milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu platform merak uyandırdı. Habere göre bu konuda yeni gelişmeler yaşanıyor ve Netflix, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olan fiyatları yükseltme kararı aldı.

Planlar 1 ile 2 dolar arasına yükseltildi

Cuma günü yapılan açıklamaya göre Netflix, ABD fiyatlarını 1 dolar ile 2 dolar arasında artırdı. Diğer bir deyişle bu artışlar, Netflix’in Amerika Birleşik Devletleri’nde taban planının 9 dolardan 10 dolara, standart planın 13,99 dolardan 15,49 dolara, premium planın ise 2 dolardan 20 dolara çıkması anlamına geliyor.
Netflix’ten yapılan açıklamada bu artışların kullanıcılara daha fazla seçenek ve deneyim sağlamak için yapıldığı belirtildi.

Ayrıca yeni kullanıcılar fiyat değişikliğini doğrudan görebilecek ve mevcut kullanıcılar değişiklikten 30 gün önce e-posta ile bilgilendirilecektir.

HBO Max’i geçerek en pahalı Netfilix platform oldu

Bu fiyat artışı kararı Netflix’i ülkedeki en pahalı akış platformu yaptı. Bu karar öncesinde platformun en büyük rakiplerinden biri olan HBO Max, standart HD içerik için 15 dolarla ülkenin en pahalı yayın platformuydu. Ancak yeni artışı haberi 15,49 dolarla Netflix’i en pahalı platform haline getirdi.

Netflix çok fazla cihaz üzerinde indirme hatası nedir?

Ayrıca Netflix’in ülkemizdeki en pahalı platform olduğunu ve BluTV ve Amazon Prime gibi yerlerden ayrıldığını unutmayın. Yine de Netflix, Amazon Prime Disney Plus ve Apple TV+ gibi büyük rakiplerine rağmen hala popüler ve milyarlarca saatlik toplam oynatma süresine ulaştı.

Türkiye’de maaş artışı var mı?

Bu açıklamalardan sonra elbette ülkemizde yerel fiyatlar uygulayan Netflix’in Türkiye’de zam yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Ülkede 3 milyondan fazla kullanıcısı olan platformlar, son artışlarını Mart 2021’de yaparak temel planı 26,99 TL’ye, standart planı 40,99 TL’ye ve özel planı 54,99 TL’ye çıkarılmıştı.

Mart ayındaki bu haberin ardından ülkemizden yeni göçmenlere ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadı. Şu an için fiyatın artırılıp artırılmayacağına dair bir bilgi olmasa da ABD’nin açıklaması ve fiyat politikasındaki değişiklikler nedeniyle Japonya’da fiyatın yükseltilme ihtimalinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir