Netflix uygulamasında, çok fazla cihaz üzerinde indirme hatası olarak çeşitli hatalar alınabilmektedir. Kullanıcıların çevrimdışı bir şekilde içeriklere ulaşması ve sevdiği film ve dizileri izlemesi adına geliştirilen çevrimdışı görüntüleme özelliği, kullanıcıların online durumdayken içerikleri indirmesi ile birlikte kullanılmaktadır. Daha sonra izlemek üzere uygulama üzerinden indirilen içerikler internet bağlantısı olmadığı durumlarda dahi kolay bir şekilde izlenebilmektedir. Sağlanan bu imkanlar, özellikle kasıtlı mobil veriye sahip kullanıcılar için oldukça kritiktir. Ancak içerik indirme sırasında çeşitli hatalar ile karşılaşılabilir. Bu hatalardan en yaygın olanı ise çok fazla cihaz üzerinde indirme hatası olmaktadır.

Netflix çok fazla cihaz üzerinde indirme hatası nedir, nasıl çözülür?

Netflix üyelik paketlerinde kullanılabilecek cihazlar için çeşitli sınırlamalar getirilmiştir. Kullanıcılar 4 kişiye kadar farklı cihazlar üzerinden tek bir üyelik ile Netflix’e erişim imkanı bulurken, özellikle politikalara uygun olmayacak şekilde çok fazla kullanıcının tek bir Netflix hesabını kullanmak istemesi halinde çeşitli sorunlar ve hatalar ortaya çıkabilmektedir. Çok fazla cihaz üzerinde indirme hatası alındığında, kişilerin izin verilen sınırları aşıldığını anlaması gerekmektedir. Böyle bir hata alındığında yapılması gereken ilk işlemlerden birisi ise diğer cihazlardaki indirme işlemlerinin iptal edilmesidir. Eğer böyle bir seçenek bulunmuyorsa, Netflix üyelik paketinin yükseltilmesi ve daha esnek paketlerden birisine geçilmesi gerekir. Böylece daha fazla cihaz üzerinden İndirme işlemleri yapılabilir.

Netflix çok fazla video indirdiniz hatası nedir?

Çok fazla cihaz üzerinden indirme hatası ile benzer bir şekilde çok fazla video indirdiniz hatası da alınabilmektedir. Kullanıcıların bu tip hataları alması halinde yapması gereken işlem, indirilen videolar üzerinde kontrol sağlamaktır. Özellikle izlenen içerikler bulunuyorsa, mutlaka indirilen içerikler bölümünden bu izlenen içerikler silinmelidir. Eğer izlemediğiniz ve indirdiğimiz içerikler varsa daha fazla video indirebilmek adına ya bu videoları direk silmeli ya da videoları izledikten sonra silmelisiniz. Aksi halde Netflix’ten indirme işlemleri tekrar tekrar yapılmaya çalışılsa da aynı hata alınmaya devam eder.

İndirme konusunda alınan son hatalardan birisi de kullanılan cihazdaki depolama alanının tükenmesidir. Özellikle yüksek kalitede indirilen içerikler, telefonların depolama alanlarının kısa bir süre içerisinde tükenmesine yol açabilir. Bu tür durumlarda depolama alanı üzerinde de mutlaka kontrol sağlanmalı ve gereksiz içerikler ya da uygulamalar silinerek yeni içeriklere yer açılmalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir