Netflix, Cuma günü yayın devi sözcüsü Dave Chappelle’in yeni stand-up özeliyle ilgili gizli ve “ticari açıdan hassas” bilgileri şirket dışında paylaştığı için bir çalışanını kovdu.

Haber, GLAAD ve diğer LGBTQ savunuculuk gruplarının transfobik olarak eleştirdiği özel etkinliği protesto etmek için planlı bir çalışanın işten çıkarılmasından beş gün önce geldi. Şirket sözcüsü çalışanın kimliğini açıklamadı. Sözcü yaptığı açıklamada, “Bu çalışanın Netflix ile ilgili hayal kırıklığı ve incinmiş olabileceğini anlıyoruz, ancak bir güven ve şeffaflık kültürünü sürdürmek şirketimizin özüdür” dedi. Gizli bilgiler, Çarşamba günü yayınlanan Chappelle tepkisiyle ilgili bir Bloomberg makalesinde yer aldı. Çalışanın fesih haberi ilk olarak The Verge tarafından bildirildi.

Netflix’in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandı

Netflix’in şirket içi uygulamaları ve politikaları, çalışanlara kamuya açık olmayan bilgilerin emanet edildiğini ve şirket dışında paylaşılmaması gerektiğini belirtir. Yayıncı, geçen hafta Chappelle’in özel bölümü “The Closer” yüzünden kamuoyunda yoğun bir öfkeyle karşı karşıya kaldı. Bazıları, komedyenin materyalinin trans bireylere zarar vermeyi teşvik edebileceğini savundu.

Netflix dizisi “Dear White People”ın baş yapımcısı Jaclyn Moore geçen hafta, “bariz ve tehlikeli biçimde transfobik içerik üretmeye ve bundan kâr etmeye devam ettikleri sürece” yayıncıyla çalışmayacağını söyledi. Şirket daha önce Chappelle özelini Twitter’da eleştiren bir transseksüel çalışanı askıya aldı, ancak bir sözcü onun tweet’lerinin askıya alınmasının nedeni olduğunu reddetti.

Çalışan Salı gecesi eski görevine iade edildiğini tweetledi. Eş CEO Ted Sarandos’un Chappelle’in “yaratıcı özgürlüğünü” savunduğu ve çalışanlarına şirketin “The Closer”ı hizmetten kaldırmayacağını söylemesine rağmen, Netflix kargaşa hakkında yorum yapmayı reddetti. Eş CEO Ted Sarandos, 8 Ekim’de personele gönderdiği bir notta, “Yaratıcı özgürlüğü desteklemek için çok çalışıyoruz – bu, bazı insanların zararlı olduğuna inandığı Netflix’te her zaman içerik olacağı anlamına gelse de” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir