Yıllardır en popüler film ve dizi platformlarından biri olan Netflix, bu yıl uzun bir aradan sonra ilk kez kullanıcı kaybetti. Uzmanlar bu düşüşün devam edeceğini söylüyor.

Netflix, dizi ve film platformları denilince akla ilk gelen platformlardan biridir. Tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir popülerlik kazanmıştır. HBO Max, Amazon Prime Video ve Disney’in son yıllarda piyasaya girmesiyle artan rekabet bazen Netflix’i zor durumda bırakabilir. Netflix, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin istatistiklerini de paylaşarak, toplam kullanıcı sayısı ve diğer istatistikleri yılda 4 kez kullanıcılarıyla paylaşıyor. Ancak bu sefer kullanıcı kazanmak yerine kaybettiğini açıkladı.

Netflix’in sonu mu geliyor?

Amerikan dizi ve film platformunun yayınladığı veriler, şirketin 2022’nin ilk çeyreğinde 200.000 kullanıcı kaybettiğini vurguluyor. Son 10 yılda şirket hiç bu kadar büyük bir kullanıcı kaybı yaşamamıştı. Uzmanlar ve analistler, bu kullanıcı kaybının ikinci çeyrekte 2 milyonu geçeceğini tahmin ediyor.

Netflix abonelik ücretleri bir zam daha aldı

Netflix hissesi bu duyurunun ardından düştü. Kısa vadede %25 değer kaybeden hisseye gelince, JP Morgan analistleri önümüzdeki günlerde düşüşün derinleşebileceğini söyleyerek, “Netflix’i zor günler bekliyor” dedi.

Öte yandan birçok kullanıcı bunu Netflix’in nispeten düşük kalitesine ve rakiplerinin daha yaratıcı ve ilgi çekici içerikler sunmasına bağlıyor. Başta Avrupa pazarında olmak üzere birçok çalışmada kullanıcılar Disney ve HBO Max’in daha “mantıklı” alternatifler olduğunu söylüyor. Elbette bu kullanıcı kararlarının arkasında Netflix’in yeni hesap paylaşımını önleme sistemi yatıyor. Analistlerin tahmin ettiği gibi Netflix’in düşüşü devam ederse bu, şirket için endişeye ve uzun vadede çöküşüne neden olabilir.

Bunun yanı sıra şirketin bu kadar kullanıcı kaybetmesindeki bir diğer nedende rakipleri güç kazanırken dünya genelinde abonelik ücretlerine yaptığı zamlarda olabileceği düşünülüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir