Netflix oyun alanına yaptığı yatırımlarla 6 ay içerisinde üç önemli oyun stüdyosunu bünyesine kattı.

Dijital içerik platformu olarak tanımlanan Netflix, oyun konusunda da oldukça iddialı. Şirket özel Netflix Games bölümü ile kullanıcılarına farklı oyun seçeneklerini sunarken, daha fazla oyunu sisteme eklemek adına özel oyun şirketleri ile anlaşmalar yapıyor. Anlaşmaların yanı sıra satın alma yoluna da giden şirket, sadece 6 ay içerisinde 3 oyun stüdyosunu satın aldı. 

En son Stranger Things’in mobil oyun geliştiricisi Next Games’i satın alan Netflix, bu satın alma ile gündeme gelmişti. Ancak şirket bu satın alma ile planlamasının henüz tamamlanmadığını gösterdi. Teksas’ta yer alan Boss Fight Entertainment adındaki mobil oyun stüdyosu da Netflix tarafından satın alındı.

Netflix’ten bir satın alma daha!

Oyun alanında yaptığı yatırımlar ile bu alanda büyük bir oyuncu olmak istediği net bir şekilde görülen Netflix, sunacağı yeni ve popüler oyunlar ile oyun dünyasından ciddi bir pay alabilir. Abonelik paketi içerisinde kullanıcılara sunulan mobil oyunlarda içeriğin her geçen gün daha da zenginleşmesi, içeriklerin yanı sıra mobil oyunlar için de Netflix aboneliği alınmasını teşvik edebilir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde üç yeni oyunun eklendiği Netflix Games’de önümüzdeki dönemlerde daha fazla oyun platformda yer alacak. Bu bakımdan içerikler için özel etkileşimli oyunları ve interaktif içerikleri sunacak olan Netflix, eğlence konusunda daha fazla seçeneğe yer vermeye başlayacak. 

Yönetimden özel değerlendirme

Netflix’in oyun stüdyolarından sorumlu başkan yardımcısı Amir Rahimi, ‘Boss Fight’ın farklı türlerde popüler oyunlar geliştirmekteki tecrübesi, bizim abonelerimize her yerde oynayabilecekleri muhteşem oyunlar sunma sürecimizi hızlandıracak.” diyerek yeni satın almaları değerlendirdi. 

Satın almalar sonrasında şirketin hangi oyunlarla giriş yapacağı ve hangi yeniliklerin sunulacağı merak edilmeye başlandı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir